La FAE inicia amb bon peu l’any 2022

Després de celebrar la tradicional trobada de Nadal amb els equips de totes les disciplines, la FAE va aconseguir set podis andorrans a la Copa Pirineus i una molt bona participació en els eslàloms FIS, a Vallnord – Pal Arinsal.

Consell d'infants al Comú d'Escaldes-Engordany 

Fotos: Origami Foto/Òscar Rius · FAE · Nordic Focus

El passat 23 de desembre, els esportistes de les diferents disciplines de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) van compartir un moment agradable al restaurant Riba Escorxada, al sector El Tarter de Grandvalira, amb motiu de la tradicional trobada de Nadal, a la qual també va assistir l’staff tècnic de cada secció, junta directiva, patrocinadors, col·laboradors i autoritats, com ara la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

Copa Pirineus FAE

La trobada va servir per estrènyer lligams entre les parts i, per descomptat, per fer pinya de cara a un 2022 que va començar amb molta força per a la FAE, ja que, entre els dies 28 i 29 de desembre, es van aconseguir set podis andorrans a la Copa Pirineus, celebrada a La Molina.

En aquella cita, al gegant U14 femení, l’andorrana Etna Pou va signar un tercer lloc, mentre que, en la categoria U16 femení, hi va haver un podi 100% tricolor, amb Fiona Pou al capdavant; Lia Escabrós, segona, i Mar Gardella, tercera.

Podi FAE

L’endemà es va disputar l’eslàlom, amb Candela Mortés i Ainhoa Piccino fent-se amb la primera i segona plaça, respectivament, de la categoria U14 femenina. Salvador Cornella, en la categoria U16 masculí, es va emportar la plata.

Del 29 al 30 de novembre, es va disputar l’eslàlom FIS a Vallnord – Pal Arinsal

Podis andorrans a l’eslàlom FIS d’Arinsal

Entre els dies 29 i 30 de desembre, es van efectuar quatre eslàloms FIS a Vallnord – Pal Arinsal, amb una primera jornada en la qual els esquiadors andorrans van despuntar. Quant als homes, Robert Solsona va ser l’esquiador més veloç en completar les dues sortides, amb un temps d’1:19:58. Gabriel Gutiérrez Bartumeu (+0.82) es va assegurar el bronze. Aquell mateix dia, les esquiadores Carla Mijares (1:21.30) i Íria Medina (+1.62) van aconseguir la primera i la segona posició respectivament.

Competició FIS

L’endemà, els atletes masculins no van tenir tanta sort per poder pujar al podi, essent Àlvar Calvo el millor posicionat, amb una 5a posició i amb rècord de +2.27 respecte del crono d’1:15.49 aconseguit pel francès Lucas Dessandier, qui va resultar guanyador. Pel que fa a les dones, Clàudia Mijares (+2.75) va pujar al tercer esglaó, després que la francesa Zoe Douat (1:19.41) i la portuguesa Vanina Guerillot (+1.82) signessin, respectivament, la primera i la segona posició.

Carola Vila i Irineu Esteve, presents a Val Di Fiemme

A Val Di Fiemme, Itàlia, es va sentir l’emoció de la Coop FIS Cross-Country World Cup, on els esquiadors de fons Carola Vila i Irineu Esteve van prendre partit de les últimes dues proves del campionat del món, disputades entre els dies 3 i 4 de gener.

En el cas d’Esteve, l’esquiador va completar els seus dos stages a Val Di Fiemme; el primer, de 15 km, en un temps de 43:57, mentre que el trajecte de 10 km el va completar amb un temps de 32:19.1. Així, doncs, el fondista va aconseguir una 31a i una 6a posició, respectivament, que li van permetre classificar-se en la 26a plaça del rànquing general del 16è Tour d’Esquí masculí.

Pel que fa a Carola Vila, l’andorrana va superar dues distàncies de 10 km cadascuna. La del 3 de gener la va completar amb rècord de 33:48, amb el qual va culminar en la 46a posició. L’endemà la història seria una altra, ja que, amb un temps de 39:19, va pujar fins a la 35a posició. Amb aquests resultats, Vila va culminar el Tour d’Esquí femení en la 41a posició de la classificació general.