La Festa Major d’Encamp amb una celebració atípica

La Festa Major d’Encamp amb una celebració atípica

El Comú d’Encamp va decidir enguany reduir al mínim les activitats per a la celebració de la Festa Major de la parròquia, a causa de les restriccions d’aforament i les mesures de seguretat imposades per controlar la pandèmia.

La crisi sanitària va obligar la comissió organitzadora a restringir les celebracions a dos actes oficials. D’una banda, la tradicional missa que va tenir lloc dissabte passat, dia 15 d’agost, a les 12 hores del migdia, a Santa Eulàlia. Un acte, que es realitza tots els anys, en honor a la verge. D’altra banda, el diumenge, dia 16 d’agost, a partir de les 10 de la nit, es va poder apreciar, des de diferents punts de la parròquia, els focs artificials que es van llançar des del pont Riberaigües.

El conseller de cultura i afers socials, David Cruz va explicar que “era un exercici de responsabilitat, no programar els actes habituals de la Festa Major, per la dificultat de garantir les mesures de seguretat sanitària” i va admetre que van prioritzar les activitats programades per a tot l’estiu amb esdeveniments de petits formats, els quals poden desenvolupar-se cada setmana i amb menys risc.

David Cruz va recalcar que, la programació que va dissenyar el Comú per a tot l’estiu va comptar almenys amb 60 espectacles infantils i musicals, en els quals van participar diferents entitats del Principat i dels quals van gaudir, i podran continuar gaudint, fins al final de la temporada, tots els encampadans.