La JOCAND estrena ‘Troianes’ al teatre de les Fontetes

Es tracta del tercer muntatge de la Jove Companya Nacional d’Andorra, després de ‘La Tercera onada’ i ‘Arrels d’Arreus’, i el primer de la nova promoció de la companya. Dirigida per Irina Robles i Juanmma Casero, l’obra té com a objectiu donar visibilitzat a les grans perdedores de les guerres, les dones.

Fotos: Xavier Pujol

La JOCAND estrena ‘Troianes’ al teatre de les Fontetes

Després de deu anys de guerra, la ciutat de Troia ha caigut. Els homes i els nens són assassinats per l’exèrcit vencedor i les dones són apartades a les portes de la ciutat, a la platja, abandones a la sort del que decideixin els herois victoriosos.

jocandHècuba, Cassandra, Andròmaca, Helena i totes les altres dones sense nom pateixen a les seves carns el destí universal de les grans perdedores de totes les guerres. La guerra és fill dels homes, però qui la pateix d’una manera atroç és la dona. Al llarg de la història, la violència, la força i la calamitat que han patit queda plasmada en el relat clàssic de Sòfocles, però també en els testimonis d’altres guerres, d’altres dones del nostre temps que han patit també l’abús, la violació i les misèries a les seves carns, com a trofeus de batalles.

La JOCAND estrena ‘Troianes’ al teatre de les FontetesLa versió andorrana de l’espectacle compta amb articles de testimonis femenins que han patit la guerra i amb fragments d’altres autors com Racine, Sartre o Ibsen, que ajuden a explicar la història de les dones en els conflictes bèl·lics  i com elles són les grans damnificades i víctimes d’atroços crims de guerra.

La JOCAND estrena ‘Troianes’ al teatre de les FontetesInterpretat per Judit Betbesé, Maria Cruz, Canòlich Giribet, Noelia González, Aina Sánchez, Carlota Sierra i Marta Pelegrina, actrius que formen part de la segona promoció de JOCAND, l’obra que està apadrinada per la reconeguda actriu andorrana, Núria Montes es va dur a terme en diferents sessions, entre els dies 3, 4 i 10 de setembre, al Teatre de les Fontetes de la Massana. Més de 600 persones, sobretot públic jove,  van poder gaudir de l’espectacle que versiona un clàssic amb una posada en escena moderna, colpidora i emocionant.

La JOCAND estrena ‘Troianes’ al teatre de les FontetesDesprés de l’estrena al teatre de les Fontetes, Les Troianes s’obren camí amb la voluntat de fer arribar l’espectacle a tots els joves espectadors i de trepitjar el màxim possible de teatres del país.

La JOCAND estrena ‘Troianes’ al teatre de les Fontetes