La marxa popular ‘Mou-te per la teva salut’ frega els 3.000 participants

Més de 2.700 persones es van sumar a la segona Campanya Nacional de promoció de l’activitat física. Les set parròquies del Principat van participar en la iniciativa – impulsada pels ministres de Cultura i Esport i de Salut, així com els set comuns – fent marxes simultànies.

Fotos: Comú d’Escaldes – Jonathan Gil · Comú d’Encamp · SFGA/CEsteve

La resposta ciutadana va ser el que més va sorprendre la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva, qui va assegurar que, enguany, s’ha superat el nombre d’inscrits a la marxa. En aquest sentit, Riva va assenyalar que la campanya té la voluntat de promoure la vida saludable i el territori, tanmateix, és una marxa que anima a participar a tota la població, independentment de l’edat i la forma física, de forma “inclusiva i sense barreres”.

Els diners recaptats a l’esdeveniment es van destinar a la Federació de la Gent Gran per promoure la pràctica d’activitat física i els estils de vida saludable

Al recorregut, de tres quilòmetres, va pres part el cap de Govern, Xavier Espot, al tram d’Escaldes; la ministra Sílvia Riva, a Andorra la Vella; el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, a Encamp; la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, a la Massana; el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, a Ordino; i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, a Canillo.

El cap de Govern ha participat a la parroquia d’Escaldes-Engordany.

Sota el lema ‘Mou-te per la teva salut. Suma per la parròquia’,  la segona edició va comptar amb la implicació dels set comuns, que volen promoure l’activitat física entre la població i evitar el sedentarisme. La iniciativa es troba en línia amb les recomanacions realitzades per l’OMS, que aconsellar a la població fer entre 30 i 60 minuts d’exercitació per dia.