La música tradicional d’Andorra protagonista del concert pel dia de la Constitució

La Fundació ONCA va presentar el tradicional Concert del dia de la Constitució, en el qual la música tradicional i popular andorrana va ser la gran protagonista de l’espectacle.

Fotos: César De Pablos

El concert, que va tenir lloc el passat dia 14 de març, a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, va comptar amb l’actuació de 22 artistes en escena, 18 músics de corda, el duo format per Ivan Caro i Pilar Planavila, i l’actuació especial de la soprano solista, Jonaina Salvador, que va participar en la suite de cançons, sota la direcció d’Albert Gumí. L’ONCA va tornar a l’escenari amb més força i entusiasme que mai, després de dos anys, per a dur a terme un impecable concert en el marc del 28è aniversari del dia de la constitució.

El programa musical, ideat pel comissari artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, va estar compost per un total de setze peces, entre les quals van destacar danses i cançons pròpies del Principat. Algunes de les composicions interpretades van correspondre a l’autoria del lauredià, Daniel Areny i al músic, Lluís Cartes. Es van seleccionar sis danses i cinc cançons tradicionals per a crear dues suites ben diferenciades, va assenyalar Gumí; una suite de danses pensada per a l’orquestra de corda i una suite de cançons per a la soprano solista, Jonaina Salvador i l’orquestra de corda. A més a més, es va estrenar la peça “Dansa de Canillo”, creada per Gumí i interpretada pel Duo Daura, com a regal a la parròquia canillenca, ja que era l’única parròquia que no comptava amb una dansa pròpia. L’Ària de la Suite de Johann Sebastian Bach, va ser la peça homenatge a les víctimes de la Covid-19, i la que va donar inici al concert.

A l’esdeveniment van assistir el Cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esport, Silvia Riva; la Síndica General, Roser Suñé Pascuet, acompanyada de la Subsíndica, Meritxell Palmitjavila; els cònsols de Sant Julià, Josep Majoral i Mireia Codina; el cònsol d’Ordino Josep Àngel Mortés; el cònsol de Canillo, Francesc Camp; així com l’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet; entre altres personatges polítics.

L’espectacle va tenir lloc respectant totes les mesures de seguretat sanitàries, si bé es va habilitar el 40% la capacitat de la sala, l’ONCA va informar que les entrades es van exhaurir.

democrates andorra