Joiera Berna: detalls amb consciència i sentit

Cada element, per mínim que sembli, té la seva intenció i la seva utilitat. A la Joieria Berna es pot apreciar com l’estètica i la funcionalitat convergeixen per donar una identitat única a aquest establiment de luxe.

Fotos: César Vidal / César De Pablos
La Il·luminació com a fil conductor

Tant a l’exterior com a l’interior, la il·luminació és un element clau de la identitat de l’edifici, que llueix una sèrie de llums LED a la part superior de la façana comercial, que remarquen les juntes de Dekton que la revesteixen. L’elegància de l’edifici es manté amb la linealitat dels ulls de bou encastats que guien al visitant cap a l’interior de la botiga, on la calidesa i la llum natural cobren protagonisme. Una làmpada feta a mida, que emula les estalactites de gel, termina engalanant un espai sublim i confortable a la primera planta. A l’altell, la calidesa i les tonalitats pròpies de la fusta de noguera americana, creen un espai més íntim i acollidor.

Detalls de la Joieria Berna

Colors que transmeten calidesa

Si bé predomina el color blanc a la façana comercial, els finestrals deixen entreveure tonalitats càlides que conviden a descobrir tot el que hi ha a l’interior de Berna, on ens espera una cortina d’aigua que realça el daurat de la recepció. Les fustes, el llautó sulfuritzat i els panels de Dekton fosc donen el punt de contrast ideal perquè l’interior de la botiga sigui de tot, menys un espai sense ànima.

Detalls de la Joieria Berna

Un disseny on regna la geometria

La neutralitat de l’edifici i de la recepció són fonamentals per a la convivència de dues marques tan prestigioses i exclusives com Rolex i Patek Philippe, que, gràcies a una geometria perfectament equilibrada, troben a Berna dos espais ben diferenciats però, al mateix temps, convergents i harmoniosos.

La base de la parcel·la de l’immoble és rectangular, una forma geomètrica que és visible als panells, portes, finestrals, expositors, elements decoratius i al mostrador de la recepció, que immediatament assoleix donar una sensació d’acollida que s’associa directament amb Berna. La cortina d’aigua, que també remarca les formes rectangular, és la cirera d’un pastís realment agradable a la vista.

A l’interior, la ben pensada distribució de mobiliari i elements decoratius juguen amb la simetria de la joieria, però deixa camp obert a altres elements de contrast que trenquen delicadament amb la rigidesa dels rectangles, com és el cas dels forats circulars lluminosos que embelleixen el sostre.

Detalls de la Joieria Berna