“La tercera onada” celebra el Dia Mundial del Teatre amb la sala plena

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, l’escenari de la sala del Prat del Roure es va vestir de festa per acollir, el passat dissabte, dia 27 de març, “La tercera onada”, un espectacle teatral, a càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra (JOCAND).

Fotos: Noelia Farias

L’obra, dirigida per Juanma Casero i Irina Roble, i interpretada en català, va tenir com a protagonistes als joves actors de la JOCAND, Lua Roca, Joan Ribó, Toni Zamora, Àlex Massafret, Jana Sánchez, Laia Tarifa, Elena Martin i Oriol Guillem, i va comptar amb la complicitat dels espectadors que van gaudir d’una gran posada en escena. Un espectacle basat en el text teatral “La Ola”, d’Ignacio Amestoy, la novella·la “The Wave” de Morton Rhue i la pel·lícula alemanya “Die Welle”, de Denis Gansel.

El professor Jones ensenya història en un institut i, davant la incredulitat dels seus alumnes per a entendre el sorgiment del nazisme i el desconeixement del poder que exercia sobre el poble alemany, decideix dur a terme un experiment pràctic: la tercera onada. Un exercici de classe que es converteix en un experiment per reflectir la naturalesa de l’ésser humà, la facilitat amb la qual li ho pot manipular, i la seva capacitat de repetir errors del passat, gairebé sense adonar-se. Però, l’exercici de classe s’escaparia de les mans dels alumnes i del professor, per la qual cosa la situació escalaria a nivells de violència inesperats.

Malgrat les restriccions sanitàries, la capacitat habilitada a la sala d’espectacles del Prat del Roure, es va omplir. Més d’un centenar de joves i famílies van ser presents per a gaudir del talent dels joves actors de la JONCAND i per a donar suport a la cultura del país.