“La tercera onada” va inaugurar la 57a Temporada de Teatre

A càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra (JOCAND), “La tercera onada” va ser l’obra teatral que va obrir els telons de la 57a Temporada de Teatre, una proposta cultural i artística conjunta entre els comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.

Fotos: Nelly Dedea

El passat dissabte, dia 10 d’octubre, l’escenari de l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià va recuperar tota la seva esplendor, amb una magnífica posada en escena de la Jove Companyia Nacional d’Andorra. Sota la direcció de Juanma Casero i Irina Robles, la JOCAND va presentar “La tercera onada”, una obra teatral basada en el text teatral “La Ola” d’Ignacio Amestoy, la novel·la “The Wave” de Morton Rhue i la pel·lícula alemanya “Die Welle” de Denis Gansel.

L’espectacle, que va durar aproximadament una hora i un quart, es va dur a terme íntegrament en català. La línia narrativa de l’obra se situa en una classe que va realitzar un exercici sobre la naturalesa humana i la facilitat en la qual es poden manipular les masses, a partir de simbologies comunes i la imposició d’ideologies, que van derivar en conductes autocràtiques i poc empàtiques. Al final, l’exercici de classe s’escaparia de les mans dels alumnes i del professor, de manera que la situació escalaria a nivells de violència inesperats.

Basat en un fet real i, posteriorment, repensat en una novel·la, l’obra personificada pels actors Lua Roca, Joan Ribó, Toni Zamora, Àlex Massafret, Jana Sánchez, Laia Tarifa, Elena Martin i Oriol Guillem, va treure els aplaudiments dels entregats espectadors.

La pròxima cita emmarcada a la 57a Temporada de Teatre també tindrà com a escenari l’Auditori Claror, a Sant Julià de Lòria, el dijous 15 d’octubre. Es tracta de “La dona del 600”, una obra escrita i dirigida per Pere Riera.