La tradicional Fira de Santa Llúcia arriba a la 37a edició

Tot coincidint amb l’acte inaugural de l’encesa de llum de la parròquia, el Comú de Sant Julià de Lòria va celebrar una nova edició de la tradicional Fira de Santa Llúcia, a la plaça de la Germandat, la qual va rebre la benedicció del mossèn Pepe Chisvert.

Fotos: Comú de Sant Julià de Lòria

Una de les principals novetats d’enguany va ser l’elaboració d’un torró d’Agramunt amb productes artesanals del poble, com ara la mel Autèntic i la Ratassia de la Carmeta. Val a dir que el torró portava el nom de la parròquia laurediana i es  va poder comprar a les parades de la fira. L’elaboració va comptar amb la participació dels cònsols de la parròquia i de diversos consellers que es van posar mans a l’obra per fer aquesta delícia nadalenca. En aquest sentit, el cònsol major, Josep Majoral, va assenyalar que es va fer una producció limitada de torrons i que la voluntat va ser la de donar sortida al producte local i que els mateixos comerciants de la zona ho poguessin vendre.

Aquesta 37a edició de la fira, també va comptar amb una trentena de parades, una xifra molt similar a la del darrer any, amb diferents productes nadalencs, i va anar acompanyada de concerts, tallers gratuïts de galetes, d’espelmes i garlandes, a càrrecs de l’Escola d’Art, així com diverses activitats que va programar el comú. Enguany, la Coral Rocafort, Andorra Lírica i Guillem Tudó van ser alguns dels artistes convidats, que van posar la nota musical als carrers de la parròquia.

Cal destacar que, a causa de les restriccions sanitàries, per accedir al recinte, l’organització comunal va demanar a tots assistents el passaport Covid.