Sant Julià de Lòria va celebrar la 36a edició de la Fira de Santa Llúcia

La parròquia laurediana va acollir, el passat 5 i 6 de desembre, una nova edició de la Fira de Santa Llúcia que, malgrat les condicions sanitàries, va comptar amb la participació de més de 30 parades, distribuïdes entre la plaça de la Germandat i l’Avinguda Verge de Canòlich. També va comptar amb la presència dels mestres torroners d’Agramunt.

Una de les principals novetats de la 36a edició de la Fira de Santa Llúcia va ser la participació de l’Ajuntament d’Agramunt, que va portar a la parròquia laurediana una de les seves tradicions més típiques, l’elaboració de torrons. Es van realitzar demostracions en viu del procés de producció i elaboració d’aquest típic producte de la zona, en el qual van participar les autoritats lauredianes, així com, Sílvia Fernández, alcaldessa d’Agramunt. En aquest sentit, Fernández va considerar que la seva participació en la fira va ser una oportunitat per a desestacionalitzar i internacionalitzar el torró que es realitza a la regió catalana.

En la Fira de Santa Llúcia van participar més d’una 30a de parades, 10 més que l’any passat, amb productes típics de Nadal, productes locals com ara la mel, la ratassia, les melmelades, artesania amb llana d’ovella i els clàssics xurros amb xocolata calenta, que no poden faltar en aquesta mena de celebracions. Cal ressaltar que, alguns parades es van situar en la plaça de la Germandat i altres en carpes sobre l’Avinguda Verge de Canòlich.

La programació d’enguany també va comptar amb activitats per a nens i joves. Per aquest motiu, es va realitzar un curs d’elaboració de galetes de Nadal, de ninots de neu amb mitjons, de boles de Nadal marmolades, de felicitacions i de fanalets.

Per al tancament d’aquesta 36a edició es va apostar per la música en viu. Passat el migdia del diumenge, el grup EnCantant Nadales va ser l’encarregat d’omplir de música la plaça de la Germandat, amb el seu concert de nadales. A la tarda, Zambomba Flamenca i el Cor de Cambra de l’Òpera d’Andorra van executar una actuació conjunta, de la qual van poder gaudir més d’un centenar de lauredians, que es van mostrar agraïts amb les autoritats de la parròquia per tirar endavant aquest tipus d’activitats, que en temps de la Covid-19 fan molta falta per elevar l’ànim dels ciutadans.