L’ONCA no es pren cap descans a l’estiu

La fundació ONCA, impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà va oferir sis propostes, per a gaudir d’un estiu ple de música, a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Les actuacions van tenir lloc, del 17 al 21 d’agost, en el marc dels cicles ON-CARRER i Engordany a Duo.  Cal ressaltar que, la cloenda final de les actuacions de l’estiu, va tenir lloc a la parròquia d’Ordino, el dia 26 d’agost, amb tres actuacions de luxe, La Pecera, Josep Bracero i Guillem Tudó.

El cicle ON-CARRER va comptar amb les actuacions de John Holt Dj, Antònies Darkness, Els Pali, Teresina Chidsongs i Tudo’s Band, en diferents espais del Parc del Roure. Totes les actuacions es van realitzar a l’aire lliure, a partir de les set de la tarda.

L’encarregat de realitzar la primera actuació, al Parc del Roure, el dilluns 17 d’agost, va ser el DJ John Holt. L’artista va presentar un set de música electrònica de gènere House i Funky, amb un repertori molt popular i ampli, amb el qual va pretendre acostar el seu estil musical a tot el públic.

D’altra banda, el pop-rock va arribar, el passat 18 d’agost, de la mà d’Antònies Darkness, Santi Casas va posar la seva veu i el baix, Alain Bonell es va encarregar de la guitarra acústica i Jordi Casamajor de la bateria. El 19 d’agost, Els Pali van portar la seva música al Parc del Roure. Miguel Palacios va fer sentir la seva veu i la guitarra, al públic present, acompanyat de David Amat, al saxo i flauta travessera, i Toni Fernández, en el baix elèctric.

Teresina Childsongs va ser l’encarregada d’obrir el foc la tarda del dijous, dia 20 d’agost, en la parròquia escaldenca. L’artista va realitzar un gran espectacle, en el qual grans i nens van poder gaudir d’un petit recorregut pel món de Disney, a través del piano. El repertori va incloure peces com ara Married Life (Up) de Michael Giacchino, I see the light (Rapunzel), A whole new world (Aladdin) i Beauty and the Beast d’Alan Menken, Let it go (Frozen) de K. Anderson – R. Lopez i Circle of life (Lion King) de Elton John.

La cloenda de la presentació del cicle ON-CARRER a Escaldes-Engordany  va anar a càrrec de Tudo’s Band, que va realitzar un recorregut pels grans èxits musicals de George Michael, Queen i Elvis Presley.

D’altra banda, la parròquia d’Ordino també va poder gaudir de tres actuacions de luxe del circuit ONCA, el dia 26 d’agost. La cloenda va anar a càrrec de la Pecera, Josep Bracero i Guillem Tudó.

D’altra banda, el cicle Engordany a Duo va comptar amb la participació de Coprincesse, el passat 19 d’agost. Eva Gómez Travesset, cantant i guitarrista, i, Charles Alsina, pianista, van interpretar la música popular que va marcar la dècada del 30 a París. En la tarda escaldenca van sonar els clàssics dels artistes com ara, J. Brel, E. Piaf, Ch. Trenet, Bourvil i més recents com Gainsbourg, A. Hornez i C. Porter. El cicle Engordany a duo va finalitzar amb l’actuació del Duet Daura, format per Pilar Planavila (acordió) i Ivan Caro (gralla, ocarina, flabiol i tamborí) que van oferir un concert de música amb arrels tradicionals del Pirineu.