Macron decideix allargar el confinament francès fins a l’11 de maig

El president francès i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, va declarar ahir que el confinament a França s’allargarà fins a l’11 de maig. També va anunciar que l’epidèmia encara no està controlada, encara que comenci a disminuir. 

Quatre setmanes més. Aquesta és la mesura establerta per Macron respecte al confinament a tot el territori francèsMitjançant un missatge televisat a tot el país, el president va anunciar les noves mesures per seguir lluitant contra la pandèmia de la Covid-19. 

França està a punt d’arribar als 15.000 morts i a uns 98.000 casos de coronavirus, fet que preocupa a Macron. El president va anunciar que, com la majoria de països, el territori francès no estava preparat per una crisi d’aquesta magnitud, i que el seu sistema sanitari està sota pressió. 

En el discurs televisiu d’ahir, Macron va lamentar la falta de material sanitari que permet lluitar contra la pandèmia, i va anunciar que França es comença a moure per tal de produir respiradors i mascaretes. També va aclarir que la reobertura del país, a partir de l’11 de maig, anirà fonamentada segons l’evolució de la pandèmia i que, a partir de llavors, es realitzaran tests massius a tota la població que presenti símptomes.