(+Fotos) Martí Lázaro i Irati Azkargorta brillen a la Jorma Urban Trail 2023

El corredor resident a Ordino es va emportar la prova dels 21 quilòmetres masculins de la Jorma Urban Trail, mentre que Irati Azkargorta va fer el mateix en la corresponent categoria femenina. Aquesta va ser la primera prova vàlida per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2023.

Fotos: César De Pablos · Toni Callejas/Auna Emotions/Jorma Urban Trail

Jorma Urban TrailMalgrat que els ultrafondistes Paul Capell i Clàudia Tremps es perfilaven com a caps de cartell de la 6a Jorma Urban Trail, cursa que va transcorre a la parròquia d’Escaldes-Engordany el passat 6 de maig, el protagonisme i els màxims honors van ser per als corredors Martí Lázaro i Irati Azkargorta, guanyadors, de forma respectiva, dels 21 quilòmetres masculins i femenins.

Jorma Urban TrailLázaro, amb un temps de 01:59:46.381 va superar amb solvència a Miguel Balaven (02:01:37.563), segon en la classificació, mentre que Pau Capell, amb un crono de 02:05:37.300 va aconseguir penjar-se al coll la medalla de bronze. En el cas de les atletes femenines, Azkargorta (02:23:36.836) va completar la cursa amb set minuts d’avantatge sobre Sissi Hinterreitner (02:30:10.187). El tercer esglaó del podi va ser per a Magali Salomon, amb una marca de 02:46:40.329.

Jorma Urban TrailSi bé la proesa de Martí Lázaro ja era prou significativa, el català també va ser l’esportista més destacat de la classificació masculina de la combinada de la Jorma Urban Bike, que enguany es va celebrar per segona ocasió. En aquesta línia, però en l’apartat femení, Sissi Hinterreitner va ser l’atleta millor posicionada.

Jorma Urban TrailQuant a la cursa ciclista, aquesta va comptar amb un recorregut de 8 quilòmetres i 600 metres de desnivell, partint des del Prat del Roure fins al llac d’Engolasters, punt en el qual Anna Albalat (00:24:08.135) es va coronar com la dona més ràpida, de la mateixa manera que Jan Missé va aconseguir completar la prova en 18 minuts, 21 segons i 937 mil·lèsimes. Aquesta també va ser una bona oportunitat per veure el talent de joves com ara Adrià Regada, Roger Turné i Bernat Sasplugas, tots tres de l’equip A.C.A. Jorma Bike, que van pujar, en el mateix ordre, al podi de la competició en la categoria Junior.

Jorma Urban TrailEn el cas de la prova de trail running, es van dissenyar, a banda del de 21 quilòmetres, altres tres recorreguts de 10, 5 i 3 quilòmetres, ideals perquè les famílies i competidors de diferents nivells poguessin gaudir d’aquesta cita esportiva amb la qual es va fer costat a l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica (AMARE), que va rebre 1 euro per cada inscripció.

Gaudeix de moltes més fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Jorma Urban Trail 2023