Mascaretes Andorra, tots junts per un mateix objectiu

Al llarg de la crisi sanitària, la solidaritat s’ha manifestat de diferents maneres. El col·lectiu Mascaretes Andorra es va conformar per confeccionar mascaretes casolanes per a les persones amb més risc d’infecció amb Covid-19.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Les màquines de cosir no s’aturen i els rotllos de teixits continuen passant de mà en mà, gràcies a la iniciativa i el dinamisme de Mascaretes Andorra, una xarxa ciutadana de tot el país que, motivada per la lluita contra la Covid-19, va decidir confeccionar milers de mascaretes per a protegir als col·lectius socials més vulnerables o als cossos especials de l’administració.

servei de circulació comunal mascaretes andorraAquesta iniciativa sense ànim de lucre compta amb el suport de ciutadans, empreses, comuns i les autoritats del Govern d’Andorra, ja que, malgrat que aquestes mascaretes no compten amb una homologació que permeti el seu ús en l’àmbit sanitari, pot donar una bona protecció en la vida quotidiana. Les populars “mascaretes casolanes”, com habitualment es refereix el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es compten en milers. Són els comuns del Principat els encarregats de recollir, emmagatzemar i lliurar les mascaretes al Govern d’Andorra, perquè aquest faci la distribució entre la població.

Covid-19: Quan i com fer servir la mascareta protectora?

Un dels comuns més actius en aquesta tasca és el Comú d’Escaldes-Engordany, que ha habilitat els telèfons 167 i 890890 per a rebre materials de fabricació i mascaretes ja elaborades. Gràcies a la col·laboració de MoraBanc Assegurances, l’organisme comunal va rebre 500 buffs que serviran per a la confecció de noves mascaretes. Andorra la Vella és un altre comú que també es mostra molt participatiu amb la iniciativa i, amb el suport del Servei de Circulació, coordina l’entrega de materials als diferents tallers de confecció.

L’1 d’abril, la xifra de mascaretes casolanes entregades al Govern d’Andorra va arribar a 5.000, una fita molt lloable que permetrà donar un cop de mà, tant a la gent gran o amb problemes immunològics, com a les persones exposades diàriament a la Covid-19.

Vols participar-hi? Ingressa al següent enllaç: http://www.voluntariscovid19andorra.com/mascaretes/