Mobilitat talla carreteres per a evitar la propagació de la Covid-19

Ahir a la nit, el ministre portaveu, Eric Jover, va anunciar l’acció que els diferents comuns i el Departament de Mobilitat van executar per a evitar el desplaçament dels ciutadans a zones d’oci i esbarjo de muntanya a través de les carreteres del país, amb l’objectiu de reduir l’impacte generat per la Covid-19.

Foto: SFGA/CEsteve

“L’objectiu d’aquest tancament és desincentivar els nostres ciutadans de practicar activitats esportives i de muntanya, que augmenten el risc sanitari i, a més a més, van en contra de les recomanacions que hem anat imposant des de Govern, va explicar el ministre de Finances i portaveu, qui admet que les xifres sanitàries proporcionades pel Ministeri de Salut plantejant un escenari optimista. Malgrat tot, considera que “hem de mantenir la pressió i aquest punt de responsabilitat”, mentre el Govern avalua l’obertura dels sectors econòmics i d’algunes altres activitats que no comportin un risc elevat per a la salut col·lectiva.

Al lloc web de Mobilitat, www.mobilitat.ad, hi figuren les restriccions en la xarxa viària del país, que contemplen el tall de les següents carreteres: CS413 Comallempla; CG3 Arcalís; CS370 Sorteny, CS270 Vall d’Íncles, CG4 a partir de la cruïlla amb CS420, i la CS340 del Coll d’Ordino, que roman tancada des de la temporada d’hivern.

24 milions atorgats en el programa de crèdits tous

Pel que fa al programa de crèdits tous, el ministre Eric Jover va informar que el Govern d’Andorra ha injectat un total de 24 milions al teixit econòmic, perquè les empreses i autònoms en situacions adverses, causades per la disminució de l’activitat, puguin cobrir les seves despeses de funcionament o refinançar algun crèdit pendent de pagament.

En aquest sentit, el Govern ha rebut 1363 sol·licituds, de les quals 315 ja tenen una resolució per part de les autoritats; 278 de les resolucions han estat estimades parcialment o completament, mentre que 37 han estat denegades. En termes econòmics, les sol·licituds ascendeixen a 379 milions d’euros, dels quals 300 milions d’euros són per concepte de funcionament, mentre que els 79 milions restants s’han demanat per a refinançament.

Receptes mèdiques vàlides fins al 16 de maig

Per tal de reduir la dependència d’alguns pacients dels seus metges per a obtenir una prescripció mèdica, el Govern va estendre la validesa d’aquestes fins al 16 de maig, per la qual cosa, els pacients amb malalties cròniques o pendents de continuar el seu tractament puguin abastir-se de la seva medicació.

democrates 2023