Nil Romero i Cesc Joval, guanyadors de la setzena edició del Dictat nacional

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir, el passat 22 d’abril, l’entrega dels premis del setzè Dictat nacional. El lliurament va anar a càrrec de la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva; el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el periodista de Ràdio i Televisió d’Andorra, Oliver Jaén.

Fotos: Foto: SFGA / JAViladot

L’acte va comptar amb l’assistència de més de 200 alumnes que van arribar a la final, després de passar la primera fase eliminatòria, que va aplegar uns 1.600 alumnes procedents dels tres sistemes educatius del país.

A les 10 del matí, els alumnes de tercer de segona ensenyança van ser els primers en disputar la final, mentre que els de quart ho van fer una hora després, a les 11 del matí. En acabar, tots els finalistes van rebre com a obsequi la novel·la “Les ànimes sordes”, d’Albert Villaró, que també va assistir al certamen per signar els exemplars i adreçar-los unes paraules.

El primer premi de la categoria A, consistent en un xec de 600 €, va ser lliurat a Nil Romero Segura, del col·legi Mare Janer. Luca S. Cereghini Trifu, de l’Escola Andorrana d’Ordino, va quedar en la segona posició i va ser obsequiat amb un xec de 350 €. El tercer lloc va ser per a Martí Sansa Avilés, del Liceu Comte de Foix, que es va endur un xec de 150 €.

Els tres primers classificats de la categoria B van ser, per ordre, Cesc Joval Gallart, del col·legi Mare Janer; Queralt Garcia Carnaval, del Liceu Comte de Foix; i Álvaro Vaíllo Barrio, del Col·legi Sant Ermengol. En aquesta categoria, els premis van ser els mateixos que en la categoria A, tres xecs valorats amb 600 €, 350 € i 150 €, respectivament. Als guanyadors, també se’ls va atorgar un certificat acreditatiu del seu lloc en la classificació al certamen.

A la darrera fase del setzè Dictat nacional hi van participar els tres millors alumnes de cada classe de tercer i quart, de segona ensenyança, dels tres sistemes educatius, que van quedar seleccionats en la primera fase del concurs, celebrada el passat mes de febrer.

Des de l’any 2007, el Servei de Política Lingüística organitza el Dictat nacional que, enguany, ha comptat novament el suport dels centres educatius del país, de Ràdio i Televisió d’Andorra i del Comú d’Andorra la Vella.

democrates andorra