(+Fotos) Nova Elegance celebra el Dia de Portugal amb una gala al Parc Central

En el marc de les celebracions amb motiu del Dia de Portugal, de Camões i de les Comunitats Portugueses, Nova Elegance va organitzar una vetllada especial al Parc Central, que va comptar amb la presència de l’ambaixador de Portugal a Espanya i Andorra, João Mira Gomes; la cònsol general de Portugal a Barcelona, Ana Coelho; i el cònsol honorari a Andorra, Jose Manuel Da Silva.

Fotos: Noelia Farias

Le degustació de productes típics de Portugal i les actuacions en viu van ser l’eix principal de la celebració que va ser presentada per Paula Cristina i Alfred Llahí, el passat 11 de juny. La interpretació del himne d’Andorra, seguit del himne de nacional de Portugal, van donar el tret de sortida a una jornada en la qual semblava que la puja no donaria treva, però en què, finalment, l’activitat va ser possible.

El talent dels artistes Carlos Serra, Perry Jr. Solomon i Estefanie Solomon, així com dels DJs Sebastian Diaz i Walterspiel, va quedar manifestat a sobre de l’escenari, amb actuacions que van rebre el reconeixement de tot el públic. Alguns convidats que van sorprendre molt gratament als espectadors van ser els integrants del grup Raustuna, de l’Institut Politècnic de Bragança, que, amb les diverses representacions folklòriques, van rebre l’aclamació de tota la comunitat portuguesa present.

L’acte central va aplegar més de 300 persones pertanyents a la comunitat lusitana que resideix al Principat. A més a més, va comptar amb la presència, per segona vegada, de l’ambaixador de Portugal a Espanya i Andorra, João Mira Gomes, que va estar acompanyat per la cònsol general de Portugal a Barcelona, Ana Coelho, i del cònsol honorari a Andorra, Jose Manuel Da Silva.

La festa de Portugal va continuar l’endemà amb l’arribada del president portuguès Marcelo Rebelo de Sousa, que, després de complir amb una reunió oficial amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va adreçar a la comunitat andorrana i portuguesa des del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on gran part dels seus compatriotes van tenir la possibilitat de saludar-lo i fer-se una selfie amb ell.

La celebració del Dia de Portugal d’aquest any, que va servir com a avantsala de la reunió bilateral entre les delegacions d’ambdós països, va ser possible gràcies al suport de Nova Elegance, Nova Constructora, Nova Neteja, Nova Moda, Group Nova, Tinent, pastisseria El Tortell, Comú d’Andorra la Vella i Barthe Gourmet, entre altres col·laboradors.

Segona vegada al país de  João Mira Gomes

Durant la seva visita al nostre país, l’ambaixador de Portugal a Andorra i Espanya va assegurar que tots dos països mantenen bones relacions diplomàtiques i que, tant la política com l’estratègia i els valors del Principat, són similars als de Portugal. També va reconèixer que la seguretat social per als jubilats continua sent una de les principals preocupacions de la comunitat portuguesa. És per això que va assenyala que s’ha de treballar de manera conjunta per donar la millor solució a aquesta problemàtica. El desig de tenir una Consolat General al país, que l’any passat semblava una realitat molt llunyana, enguany serà una realitat.

Gaudeix de totes les fotos de la visita de l’esdeveniment aquí:

Nova Elegance celebra el Dia de Portugal