Ordino celebra la tradicional benedicció del bestiar

Els ramaders de la parròquia d’Ordino van celebrar aquesta tradició que va coincidir amb el canvi de guardes a la vall de Rialb. Entre els presents, hi va ser present el cap de Govern, Xavier Espot.

Fotos: SFGA/CEsteve

Benedicció del bestiar a Ordino

L’11 d’agost passat, el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó Armengol, van ser partícips dels actes de canvi de guardes dels emprius d’Arcalís a les herbes de la vall de Rialb i de la benedicció del bestiar per mossèn Joan Fenosa, activitats que serveixen de fòrum perquè les autoritats puguin conversar amb els ramaders sobre el futur del sector primari i els nous reptes a assumir per la preservació d’un sector important per a Andorra.

Benedicció del bestiar a Ordino

Allà, concretament a la canya de la Rabassa, també hi van coincidir la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy; el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat d’Ordino, Eduard Betriu Lizarte; la consellera general Sandra Codina; el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, i el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes.

Benedicció del bestiar a OrdinoA l’escolta del sector primari

Tant el canvi de guarda com la benedicció del bestiar, van ser part d’una setmana prevista per l’executiu per a escoltar les preocupacions de les persones dedicades al sector primari. La visita de dues explotacions agrícoles regentades per dones i el sanejament de la vacada de Canillo van ser altres de les activitats realitzades.

Benedicció del bestiar a Ordino

A banda de la conservació de les muntanyes i la sostenibilitat dels sectors agrícola i ramader, el cap de Govern va emfatitzar que “els reptes del sector primari són no només relleu generacional, sinó també la igualtat efectiva entre les dones i homes”.