Joan Burgués, Maria Felissa Domingo, Simó Duró i La Puça, premis Àgora Cultural 2019

Els Premis Àgora Cultural s’atorguen cada any a personalitats destacades pel seu activisme cultural i pel seu compromís amb l’associacionisme, i bons amics els presenten i en destaquen la seva tasca.

Fotos: SFGA/CEsteve

Joan Burgués, Maria Felissa Domingo, Simó Duró i el tàndem Anna Riberaygua i Pere Miquel Fonolleda, de la llibreria La Puça, han estat reconeguts amb els premis Àgora Cultural 2019. El lliurament dels reconeixements ha tingut lloc, com és habitual, durant la celebració del Dia de la Cultura, al vestíbul del Consell General. L’acte ha estat amenitzat pels interludis musicals del grup de saxos de l’Institut de Música d’Andorra la Vella.

El parlament d’enguany ha anat a càrrec del president de l’associació de Velles Cases Andorranes, l’exministre Claude Benet, que exerceix el secretariat anual de la plataforma Àgora Cultural.

Premis Àgora CulturalEls premis s’han atorgat a Joan Burgués per fomentar la cultura i l’associacionisme cultural des de la presidència del Cercle de les Arts i de les Lletres i de la Federació Andorrana de Fotografia; a Maria Felissa Domingo per la implicació en el voluntariat cultural andorrà, en associacions com la Unió Pro-Turisme d’Escaldes, el Cineclub de les Valls, el Centre de la Cultura Catalana, Velles Cases Andorranes i el Cercle de les Arts i de les Lletres, entre altres; a Simó Duró, per ser un ensenyant compromès amb la societat i impulsar activitats i entitats com els Jocs Florals i el Cercle de les Arts i de les Lletres i presidir la Federació d’Associacions de la Gent Gran, i als propietaris de la Puça, Riberaygua i Fonolleda, per una llarga i constant lluita en la venda de llibres, i en l’activisme en entitats ecologistes com MP3 i ADN, i l’impuls de l’Escola Andorrana.

Com és costum, l’anunci de cada premiat s’acompanya per la glossa d’algun bon amic. En el cas de Burgués, que no va assistir a l’acte, l’encarregat va ser Josep Maria Ubach; per a Domingo va parlar Jordi Tudó; Maria Marquet va presentar Duró, i Josep Dallerès va lloar les ànimes de La Puça.

El cap de Govern, Xavier Espot, no es va perdre l’acte.

Premis Àgora Cultural