Psicologia de qualitat i centrada en les persones

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el passat dia 10 d’octubre, el Col·legi de Psicòlegs d’Andorra va organitzar la jornada: “Psicologia de Qualitat: Reflexions sobre el patiment en la malaltia mental”, la qual es va poder gaudir presencialment, des de la Sala d’Actes de l’Edifici Central del MoraBanc, i seguir en viu de manera telemàtica via zoom.

Passades les 10 del matí, Sònia Bigordà, secretària de la Junta de Govern de COPSIA, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents. “Des del Col·legi de Psicòlegs d’Andorra és un orgull poder realitzar aquest acte en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental i comptar amb la presència de tres grans professionals de la psicologia. Des de COPSIA continuem treballant per a oferir una psicologia de qualitat per a tots els andorrans i andorranes, centrada en les persones. Per a aconseguir-ho és necessari potenciar la inversió en salut mental i treballar en conjunt amb el Ministeri de Salut i tots els agents implicats” va comentar Bigordà en el seu discurs de benvinguda.

La conferència va comptar amb la presència de més 20 persones i la participació de tres especialistes, com ara Carla Torrent Font, Eric Acebes i Renata Cuchiarelli, que van abordar la problemàtica des de diferents enfocaments.

La primera ponència la va realitzar la Doctora en Psicologia, Carla Torrent Font amb   l’“Abordatge del Trastorn Bipolar des de la consulta”, la segona xerrada va anar a càrrec del psicòleg especialitzat en conductes addictives i patologia dual, Eric Acebes, amb el tema “L’addicció i la simptomatologia del patiment” i Renata Cuchiarelli, Llicenciada en Psicologia per la Universitat Nacional de la Plata, va ser l’encarregada de fer el tancament de la jornada amb la seva xerrada sobre “L’ansietat, una cara del patiment”.

Un programa de xerrades molt interessants en el qual es va destacar l’important paper que tenen els professionals de la salut mental en l’actualitat i en temps de crisi sanitària, com a agents actius.