Raül Ferré s’exhibeix a la Pujada a Arinsal

El jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra va ser el gran dominador de la Pujada a Arinsal, prova puntuable per al Campionat de França de Muntanya de segona divisió, que va reunir 76 vehicles a la línia de sortida.

Durant la prova, celebrada el cap de setmana, entre els dies 18 i 19 de juny, Ferrer no només es va imposar en les tres pujades cronometrades, sinó que també es va endur el Trofeu Joan Vinyes Casanovas, a la crono més ràpida. Amb un temps de 2 minuts 03,727 segons, que va necessitar per cobrir els 4,1 quilòmetres de recorregut, va establir un nou rècord de la prova.

Al volant d’un Silver Car CS, Ferré va superar el bicampió de França de muntanya, Sébastien Petit. El també francès Sébastien Jacqmin va completar el podi a la categoria Sport. Amb 24 anys, el pilot de l’ACA afronta amb confiança l’imminent debut al Mundial de ral·licròs2, que es disputarà, per segon any consecutiu, amb cotxes elèctrics. Precisament, Àlex Bercianos va dominar en la categoria Nacional al volant d’un QEV RX2, idèntic al que pilotarà Ferré en el Campionat del Món.

Un altre pilot del país, Gerard de la Casa, va ser el més ràpid en la categoria Producció, amb un Ford Fiesta WRX. El campió de França, Ronald Garcès, es va haver de conformar amb la quarta plaça, al darrere de Jordi Gaig i Joan Salvans. Una de les imatges més emotives del cap de setmana la va protagonitzar Joan Vinyes, al volant d’un BMW 528i que havien pilotat el seu pare i la seva mare. Amb aquest vehicle tan carregat de records, va tornar a disputar  una pujada al país, després de gairebé tres dècades des de l’última vegada.

Entre la resta de pilots andorrans, Edgar Montellà va ser el vuitè classificat després de les dues jornades. També van disputar la prova Marc Solsona, que es va quedar a dos segons del podi, i les dues darreres incorporacions del programa de Joves Pilots de l’ACA, aquesta mateixa temporada, Marcel Muxella i Ian Porté. Aquest últim es va estrenar amb molt bones sensacions.

Les excel·lents condicions meteorològiques van acompanyar la celebració de la prova durant les dues jornades, amb un públic nombrós que va poder seguir la competició gràcies al telecadira gratuït que connectava els punts de sortida i arribada.

Enric Tarrado, president de l’ACA, va fer una valoració molt positiva de les jornades que es van viure durant el cap de setmana. En aquest sentit, Tarrado va assenyalar que “dels últims anys, aquesta va ser la competició amb més participació que hem tingut. Estem molt contents perquè a més ens han acompanyat dies fantàstics, a diferència de l’any passat”. Pel que fa a les competicions realitzades per l’ACA, Tarrado també assegurar que la idea des de l’entitat és “que totes les proves que es facin a Andorra es puguin internacionalitzar una mica més”. Així, a través de l’esport i l’automobilisme, “des de l’ACA contribuïm a promocionar el nostre país”, va manifestar el president de l’ACA.