Rècord d’assistència a la Rider 468

La sisena edició de la Rider 468 Andorra, organitzada per la Penya Motorista Esquirol, va reunir 134 participants, que van completar un recorregut de més de 400 quilòmetres entre la comarca de l’Alt d’Urgell i Andorra.

Fotos: Federació Motociclista d’Andorra· Rider 468

Per primera vegada en la història de la marxa, tres motos elèctriques van fer el recorregut circular de 405 quilòmetres per les carreteres del país i de l’Alt Urgell, amb sortida i arribada a Andorra la Vella, lloc on es va estrenar un nou arc de la Rider 468.

Enguany, el nombre d’inscrits va superar la xifra de l’any passat i va fregar els 140 corredors, la majoria provinents d’Espanya, Andorra i França, però també s’hi va afegir un italià.

Sant Joan de l’Erm, Taús, La Coma i la Pedra, Andorra la Vella (village), la carretera de la Rabassa, la cota 2000 de Naturland, Beixalís i Arcalís van ser alguns dels punts de control pels quals van passar els participants, entre els dies 8 i 9 de juliol. En finalitzar el recorregut, tots plegats van rebre un pin commemoratiu de la trobada, que va comptar amb el suport de la Federació Motociclista d’Andorra, el Govern d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella.

En aquesta oportunitat, el village de la penya motorista va canviar d’emplaçament i es va instal·lar al pàrquing d’Enclar de Santa Coloma, on es va presentar per a tot el sud d’Europa l’Energica Experia, una nova motocicleta Green Tourer de no-emissions, la primera d’Europa, concebuda perquè qualsevol pilot pugui viatjar respectant el medi ambient. A més a més, la moto està optimitzada per oferir confort a llarg termini i compta amb un carenat esportiu aerodinàmic, parabrisa ajustable i un ampli maleter rígid.

Durant l’última jornada, els corredors més veterans i més joves de la marxa van ser reconeguts amb l’obsequi de la inscripció gratuïta per a l’edició de l’any vinent.  A més a més, el soci de la penya motorista amb més quilòmetres recorreguts a l’any es va emportar un any d’assegurança de viatge per a dues persones, gentilesa d’Assegurances Globalrisc. En total, es van repartir 80 regals i, per tercer any consecutiu, es va sortejar una escúter elèctrica de la marca Energica.

El sopar de cloenda, celebrat al Parador de Santa Coloma amb la presència de 150 comensals, va posar el punt final a la sisena Rider 468, que tornarà a terres andorranes entre els dies 7 i 8 de juliol de 2023.