Benazet insisteix en la disminució de la R0 a Andorra

Durant la roda de premsa d’avui, el ministre Benazet ha dut a terme una actualització de les dades sanitàries i ha insistit en la disminució de la taxa de reproducció del virus, com també en el baix índex de letalitat a Andorra, que és d’1,6.

Fotos: SFGA/CEsteve

Quant a les dades sanitàries d’aquesta segona onada al país, hi ha 1.278 persones positives, i amb la d’avui, ja s’han comptabilitzat un total de 10 defuncions, elevant la xifra total a 63. Les hospitalitzacions se situen en 60, entre el Cedre i l’hospital, de les quals 8 es troben a l’UCI.

Benazet ha recalcat que la R0 és d’1,1, tot i que l’objectiu és aconseguir una taxa menor a 1, i que un factor detonant d’aquesta disminució és el fet de mantenir els establiments d’oci nocturn i restauració tancats, només podent repartir a domicili. “Que el nombre de casos segueixi augmentant, no vol dir que no siguin llocs de gran transmissió del virus”, ha afirmat.

Per altra banda, el Cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat que la despesa mensual per a les arques de l’Estat relativa a les ajudes que es donaran a les activitats econòmiques més afectades variarà entre 200.000 € a 400.000 € al mes. També ha remarcat que aquestes ajudes tindran un topall de 2.000 €/mes, com ja havia indicat en anteriors rodes de premsa, i que es distribuiran de la següent manera:

  • 75% per als locals d’oci nocturn, parcs infantils d’interiors i bars i cafeteries que només es dediquin a aquesta activitat econòmica.
  • 50% per a agències de viatges amb dedicació exclusiva a aquesta activitat.
  • 25% per a bars i cafeteries que no es dediquin a aquest negoci de manera exclusiva, quedant exclosos els allotjaments i els centres comercials que tinguin aquesta activitat com a complementària.

Per altra banda, Espot ha explicat que durant el consell de ministres d’avui s’ha aprovat l’increment del 3,5% del salari mínim interprofessional, que a partir de l’1 de gener del 2021 passarà a ser de 6,47 €/hora, és a dir, 1.121,47 € mensuals.