Els bars d’Andorra, obligats a tancar

Durant la roda de premsa d’avui, el ministre portaveu Eric Jover i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han exposat les noves mesures implantades per frenar l’avanç del coronavirus, que s’allargaran fins al diumenge, 18 d’octubre.

Fotos: SFGA/JAViladot

Tenint en compte que ja són 800 els positius a Andorra, dels quals 27 estan hospitalitzats, 7 d’ells a l’UCI, des de Govern s’ha optat per l’aplicació, a partir d’avui a les 24 h, de noves mesures més restrictives. Així doncs, els bars hauran de romandre totalment tancats, mantenint només el servei a domicili, mentre que els restaurants podran obrir a hores concertades -de 12 h a 16 h i de 19 h a 24 h-, mantenint el màxim de 5 persones per taula i les distàncies i mesures de seguretat.

D’altra banda, hi ha 52 alumnes aïllats i 23 classes amb vigilància passiva, i s’ha tancat l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp durant 14 dies. És per això que s’ha fet obligatori l’ús de mascareta durant les activitats extraescolars i també a les aules que tinguin alumnes majors de 12 anys.

Aquestes noves mesures també afecten les activitats esportives i culturals: es limita l’aforament a instal·lacions al 30%, es redueixen els grups d’entrenament a 4 o 8 persones, depenent si es fan en un espai cobert o a l’exterior, i se suspenen les competicions nacionals i internacionals.