Santa Coloma celebra la seva festa major al ritme de les sardanes

Els veïns de Santa Coloma es van aplegar per gaudir d’una de les celebracions més important de l’any, la seva festa major, que després d’un any en blanc, a causa de la pandèmia, es va poder dur a terme.

Fotos: Noelia Farias

Si bé la Comissió de festes de Santa Coloma va poder tirar endavant la celebració d’enguany, també van haver de suspendre algunes activitats per evitar la concentració de públic. Per això, no es va poder fer el tradicional vermut del diumenge, després de la missa solemne, ni la paella popular, i tampoc es va permetre beure, menjar, ni fumar dins del recinte on es van realitzar les actes.

La festa va començar el passat dissabte, dia 21 d’agost, amb una traca pels carrers de Santa Coloma i un torneig de petanca. El grup andorrà-barceloní Soundsets, va ser l’encarregat de posar la música a la celebració amb alguns temes que van sonar al ritme de la rumba, la salsa i altres balls llatins.

El diumenge, dia 22 d’agost, va tenir lloc la missa solemne, a l’església de Santa Coloma, que va comptar amb la participació de la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, el conseller d’Aparcament i Patrimoni Natural, Gerard Menardia i més d’una vintena d’assistents, que no es van voler perdre la benedicció del mossèn.

Malgrat les restriccions i l’aforament, es va poder realitzar el tradicional ball de sardanes, que va anar a càrrec de la cobla ciutat de Solsona, a l’aparcament d’Enclar. La cònsol major de la capital, va participar del ball, amb la resta dels membres de l’organització de la festa major, i va aprofitar l’ocasió per saludar i parlar amb alguns veïns. Durant la tarda, al mateix escenari, va tenir lloc el ball de les havaneres, amb la Petita Havana, també el vall de tarda, amb  l’orquestra Genion’s, i el concert del grup andorrà Pas’n fals.

Conxita Marsol va fer un balanç positiu d’aquesta celebració, que es va dur a terme sense cap problema. Va comentar que “la gent de la parròquia està molt conscienciada dels protocols  sanitaris i respecta totes les limitacions”.

Durant l’últim dia de celebració, el passat dilluns 23 d’agost, a l’escenari que es va muntar a l’aparcament d’Enclar, van sonar les versions més clàssiques de la història del rock, de la mà del grup andorrà Freyja, que va tancar l’edició 2021 de la festa major de Santa Coloma.