El segon pack de mesures econòmiques està gairebé a punt

El ministre portaveu, Eric Jover, va informar que la llei que preveu un nou pack de mesures econòmiques es discutirà al parlament andorrà, a partir de la setmana vinent. Va destacar que, abans d’assolir el consens entre els diferents actors polítics, el Govern va voler escoltar i avaluar les propostes dels diferents actors econòmics del país.

Foto: SFGA/CEsteve

Malgrat que no va aprofundir en els detalls que comporten aquest nou pack de mesures econòmiques, perquè considera que això és un obstacle per a assolir l’esperat consens polític, Jover va explicar que el principal objectiu del nou instrument legal, que es discutirà a partir de la pròxima setmana, és “protegir els llocs de treball d’aquest país”, tal com s’ha contemplat amb la primera llei aprovada pel Consell General.

Per a entrar en context, ahir al matí, el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, van ser partícips d’una reunió amb el Consell Econòmic i Social (CES), el qual és conformat per representants governamentals, organitzacions sindicals i patronals, agents socials i econòmics, i empresaris. En aquest sentit, Espot i Gallardo, segons versa un comunicat oficial emès pel Govern d’Andorra, van presentar diferents punts que contempla el nou projecte de llei, entre els quals destaquen la regulació de la suspensió temporal dels contractes de treball i la reducció de la jornada laboral, noves mesures perquè els autònoms tinguin una renda mínima garantida i, finalment, la regulació del preu del lloguer i les hipoteques per a les persones quina feina hagi estat afectada pels expedients reguladors d’ocupació temporal.

“Tots hem d’assumir-ne una part del pes”, va manifestar Jover, qui va remarcar que, tal com la primera llei òmnibus, el nou instrument legal es fonamentarà en la corresponsabilitat i, segons la seva apreciació, evitarà que la crisi sanitària ocasioni una profunda crisi social.

Un lloc web per a fomentar l’educació telemàtica

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va presentar una proposta per a crear un lloc web que serveixi com a “biblioteca” de tots els continguts educatius que els alumnes podran fer servir durant l’any escolar, de manera que ells i les seves famílies o tutors tinguin eines suficients per abordar el present cicle acadèmic.

Eric Jover, va informar que el lloc web és disponible a través de l’enllaç www.infoeducacio.ad i recull informació sobre exàmens oficials, el coronavirus i el seu impacte a Andorra, suport psicopedagògic, materials per a alumnes amb discapacitat, suport per a treball en línia per a docents i alumnes, entre altres eines.

El fons solidari continua pujant

Pel que fa al fons solidari gestionat pel Govern d’Andorra, el ministre portaveu va informar que aquest ascendeix a 1.635.000 euros, gràcies a les aportacions de col·lectius, privats i altres entitats que han col·laborat des del primer moment.

A través del sistema de missatgeria SMS activat amb la col·laboració d’Andorra Telecom, el telèfon 828 ha rebut més de 23.000 missatges, un xifra que representa més de 46.000 euros de recaptació.