Shiori i el Museu Carmen Thyssen Andorra presenten ‘L’art fet joia’

Concebuda com a una visita diferent on la joieria, la música i la pintura conflueixen com a una sola unitat, el Museu Carmen Thyssen Andorra, Shiori i la pianista Teresina Serra van protagonitzar dues sessions amb l’aforament complet, el passat 11 de novembre.

Fotos: César De Pablos

Presentació L'Art Fet Joia amb Shiori

L’equip del Museu Carmen Thyssen Andorra va encertar un punt molt important en el seu objectiu d’apropar l’art a un major nombre de persones, en acollir l’experiència ‘L’art fet joia’, una activitat al voltant de tres disciplines artístiques, com ara la pintura, la música i la joieria.

Sílvia Hernández creadora de Shiori

El març de 2020, a molt pocs dies que la pandèmia arribés al Principat, Shiori i el Museu Carmen Thyssen Andorra van presentar la primera mostra de ‘L’art fet joia’, per a la qual Silvia Hernández, creadora de la marca de joieria, va dissenyar peces amb la idea que s’emmarquessin en l’exposició aleshores presentada pel museu, ‘Influencers en l’art. De Van Goyen al Pop Art’. Després de l’èxit d’aquesta primera activitat, el binomi va repensar-la per incloure-hi la música com a vehicle conductor de l’exposició ‘Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas’.

Públic al Museu Carmen Thyssen
Una exposició amb banda sonora

Albert Gumí, comissari de la Fundació ONCA i fidel col·laborador del Museu Carmen Thyssen Andorra, va dissenyar un soundtrack amb cançons de l’època i el context en el qual els artistes, protagonistes de la mostra ‘Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas’, van crear les peces que acull el museu escaldenc fins al 9 de gener de 2022.

Teresina Serra pianista andorrana

A partir de la proposta ideada per Gumí, la pianista andorrana Teresina Serra, formada al Conservatori Superior de Música del Liceu, va oferir un recital que va servir de maridatge artístic per a l’experiència. Aleshores, va retre tribut a compositors catalans de finals del segle XIX.

Retorn amb il·lusió

Pocs instants abans de començar la jornada, la Silvia, creadora de Shiori, ens confessava sentir-se “molt entusiasmada de poder tornar-hi, ja que ens feia falta aquesta escalfor, aquesta connexió entre persones”, en la qual va poder compartir la seva passió per la joieria i detalls tan interessants com la relació entre pedres semiprecioses, com ara l’ametista, el lapislàtzuli o el quars rosa, i l’esperit modernista d’artistes com Hermen Anglada Camarasa i Joan Roig.

Silvia Hernández