Toni Bou va inaugurar la temporada 2021 amb una imponent victòria a Andorra la Vella

El pilot català, resident al Principat d’Andorra, va començar amb el peu dret al X-Trial d’Andorra la Vella, la primera de dues cites del campionat del món de la categoria. Toni Bou es perfila com a màxim favorit per revalidar el seu títol.

Fotos: César De Pablos

Toni Bou a Andorra la Vella

El Pavelló Poliesportiu d’Andorra la Vella es va omplir de gom a gom per acollir la primera etapa del campionat del món de X-Trial, que enguany comptarà només amb dues parades, a causa de les complicacions logístiques derivades de la Covid-19.

El pilot Miquel Gelabert va haver d’abandonar la competició per una forta caiguda patida a la segona ronda.

Després d’unes sessions d’escalfament als predis del recinte, els nou pilots es van enfrontar en una primera ronda, en la qual van haver de superar sis obstacles a bord de les seves motos. Aleshores, l’italià Matteo Grattarola va deixar bocabadats els jutges i els espectadors, en completar els trajectes amb el menor nombre d’errors (4 punts). Jaime Busto, Adam Raga i Toni Bou, amb 7 punts per a cadascú, van accedir a la ronda següent, mentre que el sextet de pilots la van completar Jeroni Fajardo i Miquel Gelabert, amb 8 i 10 punts de manera respectiva.

Pilots X-Trial
Emoció i suspens

El jove Miquel Gelabert, una de les promeses d’aquest esport, va donar el tret de sortida a la segona ronda del X-Trial d’Andorra la Vella, però, al segon sector d’aquesta, va caure estrepitosament a terra. Pocs instants després, s’hi va reincorporar per marxar amb dificultat als vestidors, on va ser atès per l’equip de paramèdics. L’endemà, a través del seu perfil oficial de Facebook, Gelabert va confirmar que es troba bé i que “tornaré millor i més fort” malgrat “haver perdut la meva roda frontal en una de les seccions”.

Mentre es disputava la segona ronda, el pilot Toni Bou va estar a punt d’estavellar-se amb un càmera de l’equip oficial de TV del X-Trial. Tots dos van sortir il·lesos de l’incident.

Toni Bou a Andorra la Vella

Amb una presentació impecable i lliure d’errors, Toni Bou va accedir a la gran final, on va encarar un vell conegut, Adam Raga, amb el qual va protagonitzar una molt entretinguda disputa fins a l’últim moment. Abans d’aquest moment tan esperat per l’afició, el pilot Jaime Busto i l’italià Grattarola es veurien les cares a la Runners-Up Final, en un sol sector, que tots dos van superar sense cap error. Al sector següent, el del desempat, Grattarola va perdre el control de la seva moto, deixant doncs la taula parada perquè el basc s’apropiés del tercer calaix del podi.

Laura Mas i la seva parella
El favorit va respondre

Un primer entrebanc, només començar la gran final, li va costar a l’Adam Raga part de les seves aspiracions pel títol del X-Trial d’Andorra la Vella, on la precisió de Bou va ser determinant. El pilot de TRRS va arribar al cinquè sector amb esperances, ja que, si el vigent campió cometia un error, Raga podria treure’n profit i emportar-se el primer lloc a casa. Però, malgrat els seus esforços, un inspirat i precís Toni Bou (0 punts) va superar sense taques cadascun dels sis sectors, deixant Raga (11 punts) relegat a la segona posició.

Adam Raga

Després de rebre el primer premi de mans de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, Bou va declarar que “aquesta victòria ha estat genial per la forma i el lloc en el qual l’he aconseguit. He sortit nerviós en el Round 1, però ja no he tornat a fallar en tota la prova”. Per la seva banda, Raga es va mostrar “satisfet d’haver començat així la temporada, perquè tinc obertes les opcions de lluitar pel títol a la segona i decisiva prova de Barcelona”, al Palau Sant Jordi.