(+Fotos) Toni Bou, líder del TrialGP després d’una victòria a Andorra

L’última jornada del TrialGP d’Andorra va representar la revenja per al pilot resident Toni Bou, que va pujar al punt més alt del podi, després que un molt consistent Adam Raga li plantés cara al llarg de la cita.

Fotos: César De Pablos · Nelly Dedea

Entre els passats 17 i 19 de juny, gairebé 90 motociclistes de diferents nacionalitats van participar en la prova andorrana del 2022 HERTZ FIM Trial World Championship, que es va disputar per vint-i-quatrena ocasió a Sant Julià de Lòria, parròquia ‘motera’ per excel·lència i pati d’entrenament de Toni Bou, que es va trobar amb un Adam Raga molt sòlid i consistent que va filar 8 sectors perfectes al llarg de la primera jornada.

Adam Raga

Tot i que Bou va completar més sectors perfectes –en va fer 14– els errors van comportar que s’allunyés del rastre de Raga, qui, finalment, va pujar al primer calaix del podi amb 39 faltes, mentre que el rider resident en va sumar 48. Per tan sols un parell de faltes, Jeroni Fajardo (61) li va arrabassar la tercera plaça a Jorge Casales (63).

TrialGP
Intensa segona jornada

L’endemà es va celebrar una electritzant segona volta en què els papers es van invertir. Bou, a bord de la seva Montesa, va completar de manera impecable 18 dels 24 sectors, mentre que Raga en va signar 14 perfectes.

Amb registre de només 18 faltes, Bou va aconseguir la victòria 200 com a mundialista d’aquesta disciplina (127 a Trial GP i 73 a X-Trial), fita que va celebrar al costat dels seus seguidors, alçant un trofeu commemoratiu. El pilot de TRRS, Adam Raga (28), es va emportar la plata, mentre que el bronze va caure en mans de Jeroni Fajardo (30) una vegada més.

Toni Bou al més alt del podi

A falta de pocs dies per a visitar la ciutat de Neunkirchen, Bou encararà el TrialGP d’Alemanya des de la part més alta de la classificació general.

Diumenge històric

Tot i que l’italià Lorenzo Gandola ens va obsequiar amb una exhibició gairebé perfecta –va cometre només dues faltes– i va ser el pilot més destacat de la segona jornada de Trial2, totes les mirades van caure sobre els germans Hemingway.

El més gran dels pilots britànics, Harry, va completar una segona jornada impol·luta, amb cap errada, mentre que George, el més petit, va cloure la seva participació amb una segona posició i tan sols 3 faltes. D’aquesta manera, Andorra va ser escenari d’una gesta històrica i inèdita, ja que mai dos germans havien signat un ‘1-2’ en un podi del mundial de trial.

Trial 3

Actualment, el rànquing general del Trial3 és dominat pel més gran dels Hemingway, seguit pel també britànic Jamie Galloway i el txec David Fabian.

Quant al Trial2, Pablo Suárez, que va fer un tercer i un sisè al Principat, continua dominant l’overall, mentre que el noruec Sondre Haga li persegueix sense descans des de la segona plaça, després de segellar dos segons a Sant Julià de Lòria. El terç el completa Billy Green.

Trial2
Domini i consistència britànica

La balança del TrialGP Women continua inclinada a favor de la britànica Emma Bristow, que va completar un segon i un primer durant les proves disputades al mundial de trial d’Andorra. L’espanyola Marta Abellán va fer un primer i un segon, de manera que es manté molt a prop de l’anglesa en la classificació general.

TrialGP Women

Totes dues van protagonitzar una batalla intensa el passat dissabte 18 de juny, quan tot es va decidir per tan sols una falta comesa per la pilot britànica, que va terminar per donar-li l’or a la ibèrica. La motociclista francesa de Naomi Monnier continua tercera en la general després d’aconseguir dos bronzes al nostre país.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment fent click aquí: