Un berenar amb eixos estratègics

Dilluns 5 de desembre es va celebrar el tradicional berenar organitzat pel Govern amb la premsa del país, presidit pel cap de Govern, Xavier Espot. Un acte on també van participar el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover; el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy; i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Fotos: César De Pablos

L’Acta Arthotel va ser l’escenari d’una trobada distesa on durant el diàleg amb els periodistes es van tractar temes com ara la problemàtica de l’habitatge, on el cap de Govern i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, van fer repàs de les accions engegades fins ara recordant que en aquesta legislatura s’ha treballat per assolir un sistema de gestió estable de l’habitatge, i van destacar la posada en marxa de l’Institut Nacional de l’Habitatge, del Fons d’Habitatge o del sistema d’indicadors. En aquest context, Filloy va remarcar l’ampliació de 700 immobles que ja s’han posat al mercat.

A més de l’habitatge, també es van tocar alguns temes com ara el de la reforma fiscal i el poder adquisitiu dels ciutadans, on Espot va recordar que recentment el Consell de Ministres va aprovar un paquet de mesures adreçades a millorar-lo. També es va parlar de l’acord d’Associació amb la Unió Europea, i un dels principals temes de debat va ser el monopoli d’Andorra Telecom.

En el berenar també va participar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, qui va explicar que aviat tindran acabat el decret sobre l’estalvi energètic, on s’aposta per la transició energètica i l’increment de la sostenibilitat, un programa destinat a atorgar ajuts a la ciutadania per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica i la implantació d’energies renovables en l’edificació.

En conclusió, un berenar, el primer després de la pandèmia de la COVID-19, que va sevir per fer un balanç de la situació política actual i de com s’encara la recta final de la legislatura d’Espot.

L’habitatge, la reforma fiscal, els salaris i l’acord d’associació amb la Unió Europea són alguns dels temes que es van tocar en el berenar