Un menú “De pel·lícula” a l’Ordino Clàssic

En el marc de la mostra gastronòmica d’Ordino, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra va protagonitzar el concert “Menú de Cine”, un espectacle on les grans bandes sonores de pel·lícules clàssiques van servir com a proposta d’un menú “gastro-cinèfil” molt especial.

Fotos: Noelia Farias

L’espectacle va tenir lloc el 14 de novembre, a l’Auditori Nacional d’Andorra, i va ser la segona part del concert “De pel·lícula!”, presentat en la passada edició de l’Ordino Clàssic, l’any 2020. En aquesta oportunitat, el fil conductor de la proposta “Menú de Cine” va ser la música d’importants bandes sonores de reconegudes pel·lícules com ara Missió Impossible Star Wars: March of Resistance, James Bond: Skyfall, John Williams, Indiana Jones, Pirates del Carib, Psicosi, la Pantera Rosa torna a atacar: Tema de l’inspector Clouseau, i Retorn al futur, entre d’altres.

Acompanyats d’una elegant i amable mestra de sala, Mònica Vega, el públic va redescobrir, cançó a cançó, peça a peça, melodies, compositors i històries que formen part de la nostra cultura popular. La presentació va comptar també amb la presència de Francesc Planella, com a concertino director, Robert Armengol i Dani Guisado, a les percussions, i Joan Hernández, encarregat de la dramatúrgia i posada en escena de l’espectacle.

Per la seva banda, Francesc Planella va assenyalar que el repertori triat per a aquest concert es va fer per a “tots els públics”. Per això, va explicar que hi va haver “una mica de tot, pensant que tothom conegui algun tema i surti content del concert”. 

Programació 2021

Cal destacar que la quarta edició de l’Ordino Clàssic és una iniciativa impulsada pel Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit andorrà, que va néixer amb el  propòsit d’acostar, a tota la societat andorrana, la música clàssica i popular, a través d’un concepte més actual i modern. Al desembre, la programació del festival continua amb “Un concert de conte”, una proposta familiar on la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir al públic la música clàssica d’una manera més amena i divertida. La cloenda de la temporada es farà amb la presentació de la “Simfonia de Cap d’Any”, un espectacle molt alegre que donarà la benvinguda a l’any 2022.