Una crida a la ciutadania

Ahir a la tarda, a través del nostre lloc web i xarxes socials, vam publicar una informació associada a les declaracions que una ciutadana argentina va donar a un mitjà de comunicació del seu país, en la qual es plantejava un panorama poc fidel a la realitat que es viu al Principat d’Andorra.

Des de Dona Secret, fidels al compromís amb la societat i els nostres lectors, vam assumir la tasca d’investigar i conèixer el context de la situació i, en aquest sentit, també vam contactar amb la persona protagonista dels fets perquè ens expliqués l’origen de tals opinions. Si bé aquestes declaracions s’han fonamentat en criteris qüestionables o basats en la desinformació, era necessari precisar-les per entendre de manera global el que esdevenia.

Malauradament, arran d’aquestes opinions estrictament personals de la ciutadana citada, que també han causat descontentament, molèstia i el rebuig de molt bona part de la població del nostre país, s’han suscitat diferents comentaris ofensius, amenaçants o xenòfobs, envers aquesta persona.

Entenem que, donada la delicada situació sanitària que ens envolta com a país, declaracions com les abans exposades resulten potencialment sensibles, especialment perquè dibuixen una realitat que no correspon a la del nostre país. Malgrat tot, com a mitjà de comunicació i ciutadans d’Andorra, fem una crida a tothom perquè manifesti la seva opinió en la línia del respecte, una qualitat que sempre ha caracteritzat la nostra societat.

En moments com els que vivim, difícils per a tothom, és quan resulta més imperatiu demostrar els veritables valors que fan d’Andorra un país realment únic, on totes les persones són ben rebudes i respectades, sense distinció de gènere, nacionalitat, raça, religió o ideologia política.

democrates andorra