Unitas celebra cinc dècades de compromís i creixement

L’empresa d’obra pública, que forma part del Grup Heracles, va assolir la cinquantena d’anys. Com no podia ser d’una altra manera, Unitas va celebrar l’ocasió amb la companyia dels 120 empleats i les seves respectives famílies.

Fotos: Xavi Pujol/Dona Secret

Aniversari Unitas a Pal Arinsal

Unes 330 persones van acudir a la gran cita commemorativa dels cinquanta anys que assoleix Treballs Públics Unitas, una empresa capdavantera, reconeguda al Principat, per la seva capacitat de donar resposta integral i professional a tota mena de projectes de treballs públics. La rellevància d’Unitas dins del sector s’evidencia en obres de gran magnitud, com ara la canalització i passeig de vianants del Riu Valira, a Andorra la Vella; la minicentral hidroelèctrica d’Arcalís, la remodelació de l’avinguda Meritxell i la millora de la pista d’esquí L’Avet, per poder obtenir l’homologació de la FIS i acollir grans competicions de caràcter mundial.

Unitas Aniversari

A la zona de la Caubella, a l’estació de Pal-Arinsal, s’hi van aplegar tots els convidats a aquesta singular celebració, on la constructora va exhibir diferents tipus de maquinàries –algunes d’elles d’una antiguitat considerable com ara la mini excavadora Pel-Job EB12– com una mena de relat que va permetre els visitants veure el passat i el present d’aquesta empresa, sorgida a partir de la fusió de dues companyies pioneres en l’obra civil, propietat de les famílies Montané i Armengol. També va haver-hi jocs i altres activitats lúdiques per a totes les edats.

Activitats a l'aniversari d'Unitas

“Érem dues famílies que ja ens coneixíem, que compartíem els mateixos valors de tenir cura de la gent i de la formació de tot el nostre equip, i això va fer possible aquesta fusió. Fer sentir important a tothom dins d’aquesta empresa és una de les màximes que tenim”, expressa Miquel Àngel Armengol, president de la divisió de serveis del Grup Heracles, conglomerat al qual hi pertany Unitas, que se sent orgullós de poder celebrar aquests 50 anys.

El valor d’una empresa familiar

Les fusions solen ser operacions complexes, no només des del punt de vista comercial i financer d’una empresa, sinó també des de l’apartat operatiu. Però, per a Unitas, aquest pas tan significatiu per a la seva consolidació com a referent de l’obra pública al país, reconèixer els treballadors i els seus rols ha estat l’element diferenciador. Sí, la innovació i l’aplicació de tecnologia de punta han estat molt significatius, però, per a Miquel Àngel Armengol, apostar pel benestar i la formació dels empleats és d’allò més important. “Això és el que ens diferencia d’una multinacional. Tots som una família i entre tots tirem l’empresa cap endavant. Sí que hi ha càrrecs a l’organigrama, però tots fem un equip i ens la juguem. Per als empleats, tenir algú que sempre tingui el mateix compromís i els mateixos valors, els hi ajuda a veure una projecció molt més llarga en les seves vides i carreres”.

Si bé és cert que Materials Riba és l’empresa més antiga del Grup Heracles, aquesta va ser adquirida, mentre que Unitas podria ser considerada la pedra angular del grup, ja que és la viva mostra dels valors de dues famílies unides pel desenvolupament i el creixement del Principat.

Equip del Grup Heracles

asf 2021