(+Fotos) Vives advoca per la família durant la Diada de Sant Romà de Vila

Els feligresos de la parròquia d’Encamp van ser partícips d’un aplec de Sant Romà de Vila molt especial, ja que, durant la celebració, van veure restaurada la campana Jesús Maria, de més de 400 anys. Joan Enric Vives, qui va beneir la històrica peça, va defensar la figura de la família tradicional durant la seva homilia.

Fotos: César De Pablos

Joan Enric Vives Diada de Sant Romà de Vila

Dilluns de Pentecosta passat, els veïns de la parròquia d’Encamp es van reunir a l’església de Sant Romà de Vila per honorar, una vegada més, al Sant Patró d’aquest temple romànic del segle XIII.

Joan Enric Vives Diada de Sant Romà de Vila

Aleshores, Joan Enric Vives i Sicília, copríncep episcopal i Bisbe d’Urgell, va oficiar la Santa Missa amb motiu de la Diada de Sant Romà de Vila. Durant l’homilia, va expressar el seu desig perquè Andorra defensi la família “formada per home i dona”, a través d’una legislació que no “hi posi entrebancs”. Així, doncs, “hem de demanar a Déu que ens ajudi a tenir una legislació que afavoreixi la família i que no la destrueixi”, amb especial èmfasi en els nens, els quals, segons va dir, tenen dret a ser acollits i adoptats.

Autoritats a la Diada de Sant Romà de Vila

El copríncep es torna a tancar en dos temes tan vigents i d’ampli debat per a Andorra com són l’avortament i els nous models familiars, en un context en el qual els grups parlamentaris del Consell General treballen per modificar el Codi de Família.“M’agradaria que es mantingui l’Andorra que vaig trobar fa 20 anys”, va subratllar.

Laura Mas a la Diada de Sant Romà de Vila
Beneïda Jesús Maria

Jesús Maria, de l’any 1597, és la campana originària de l’antiga església de Sant Jaume dels Cortals. Aquesta peça, de 425 anys d’antiguitat, va ser restaurada gràcies a l’aportació de diferents veïns de la parròquia.

Diada de Sant Romà de Vila

Robert Lizarte, campaner i responsable del Museu Casa Cristo, va explicar que la campana es va haver de restaurar amb una nova tècnica de soldadura, que va impedir que la peça s’hagués de fondre. D’aquesta manera, la campana conserva el seu so i forma originals.

Susanna Vegnable a la Diada de Sant Romà de Vila

Com cal en aquest tipus d’ocasions, el Bisbe d’Urgell va beneir Jesús Maria i la va fer repicar acompanyat de més d’un centenar d’encampadans.

Feligresos a la Diada de Sant Romà de Vila

Laura Mas, cònsol major de la parròquia, va ser una de les persones que es va animar a fer ressonar la campana de més de 400 anys d’història i, en referència a la Diada de Sant Romà de Vila, va manifestar sentir-se “molt contenta de poder reprendre aquesta tradició amb normalitat a l’interior de l’església de Sant Romà”.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Vives advoca per la família durant la Diada de Sant Romà de Vila