Alimentària Grup, els teus congelats en bones mans

Amb una trajectòria de 29 anys, Alimentària Grup s’ha consolidat com a sinònim de seriositat i responsabilitat a l’hora d’oferir els millors productes frescos i congelats, amb una acurada atenció en la qualitat, el serveix i el preu. Anna Pérez, directora general, amb el suport del seu equip de professionals, són els encarregats de mantenir aquest triangle en perfecte equilibri i d’oferir els aliments més exquisits al mercat andorrà.

Fotos: César De Pablos

Inicialment constituïda com a Comercial El Pui, Alimentària Grup va adoptar el seu nom després de l’absorció d’una altra empresa vinculada al sector de l’alimentació. Fundada el 1992, i amb una àmplia trajectòria pel que fa a la distribució de productes refrigerats i congelats, l’empresa, que actualment encapçala Anna Pérez com a directora general, s’ha convertit en una referència al seu segment.

Durant aproximadament 12 anys –entre rialles va confessar no recordar la data exacta–, Anna Pérez ha estat testimoni del canvi i la transformació que Alimentària Grup han afrontat, any rere any, per a adaptar-se tant a les noves tecnologies com a les noves necessitats del mercat. De comptar inicialment amb una nau de planta baixa i una cambra de refrigeració, en l’actualitat la distribuïdora s’ha ampliat fins a aconseguir una nau de tres plantes, amb quatre cambres addicionals, que permet la diversificació i classificació de les més de 4.000 referències de productes que comercialitza.

Anna Pérez directora Alimentària Grup
Anna Pérez, directora general d’Alimentària Grup

Des de peixos, mariscos, surimi, arrebossats de fruits del mar, fins a carns, pastissos i hamburgueses veganes, Alimentària Grup ofereix un amplíssim catàleg de deliciosos productes, destinats a satisfer les demandes i necessitats dels professionals de la gastronomia i hostaleria, amb total consideració dels tres valors que més aprecien, tant els seus clients com els seus proveïdors: vocació de servei, qualitat dels productes i preus competitius.

Aquesta filosofia és la que Anna Pérez ha volgut plasmar i refermar dins de l’empresa, fins i tot des dels seus inicis com a administrativa, un fet determinant en la seva carrera, ja que li ha permès conèixer cadascun dels processos i detalls que envolten el negoci de distribució d’aliments congelats. “Vaig començar com a secretària i, des del principi, vaig conèixer l’empresa des de la seva base. Des de molt aviat, els caps em van donar l’oportunitat de gestionar el departament de compres i, posteriorment, amb més experiència, vaig prendre responsabilitats en el departament logístic. Penso que va ser un inici necessari”, va expressar.

Si bé, durant la seva gestió, ha demostrat molta solvència al capdavant d’Alimentària Grup, Anna Pérez no tem “embrutar-se les mans”, ja que, quan la situació ho requereix, dona un cop de mà als seus treballadors amb tasques com la càrrega i descàrrega dels camions de transport, la classificació del gènere i l’organització dels productes dintre de les cambres de congelació. Aquesta implicació va ser clau a l’hora de determinar quines necessitats haurien de ser ateses per mantenir el creixement de l’empresa.

Espai reformat a la seu d'Alimentària Grup
Espai reformat a la seu d’Alimentària Grup

Actualment, Alimentària Grup, que compta amb la confiança de proveïdors de renom com ara Nestlé, Pescanova, Findus, Bellsolà i tot un ventall de prestigioses empreses, va implementar un nou sistema informàtic que facilita la gestió de les referències. Tanmateix, l’empresa va reformar part de les seves instal·lacions per a introduir nous despatxos, una sala de reunions i equipaments de cuina, que serveixen per a presentar els nous productes i posar-los a prova davant els seus potencials clients.

“No som una empresa que acostumi a estar parada, sempre estem en constant moviment”, va manifestar Pérez sobre la dinàmica d’Alimentària Grup, que recentment va incorporar nous vehicles a la seva flota. La nova imatge comercial, per la seva banda, va ser una altra de les fites importants assolides per l’empresa, mentre que els seus empleats llueixen un nou uniforme amb la nova identitat de marca.

Alimentària Grup, pel que fa als reptes del 2020, té previst informatitzar els departaments  d’emmagatzematge i logística, per a enrobustir el seu sistema i continuar complint amb els estàndards de qualitat, servei i seguretat alimentària, que els ha caracteritzat des de la seva fundació. 


Alimentària Grup S.A.
  • Fundada el 1991
  • Societat conformada per 3 accionistes
  • 15 empleats
  • Adreça: Ctra. De la Comella i de la Plana, 132. AD500 Andorra la Vella
  • Telèfon: +376 811 521