L’equip d’esquí de fons es prepara entre la incertesa del calendari competitiu

En una roda de premsa telemàtica, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va anunciar els compromisos que assumiran Irineu Esteve i Carola Vila, representants andorrans de l’equip de fons, de cara a la temporada 2020-2021.

Tan atípic com l’escenari derivat de la pandèmia de la Covid-19, així va ser la roda de premsa de presentació del calendari 2020-2021 de l’equip d’esquí de fons de la FAE, que més que un calendari, és un petit obreboca marcat per la incertesa al voltant de la realització de les diferents cites competitives.

Justo Ruíz, secretari d’Estat d’Esports, ja reconeixia que aquesta “és una situació estranya” en la qual cal fer adaptacions, tot i que albira un “futur ple d’il·lusió i optimisme” amb les participacions d’Irineu Esteve i Carola Vila, sota la direcció tècnica de l’entrenador Joan Erola. Aquest últim va revelar que Esteve té previst competir entre el 28 i 29 de novembre, a la localitat italiana de Santa Caterina, com a prèvia de la Copa del Món que se celebrarà a Noruega.

Pel que fa a la Carola, el director tècnic contempla que en la Copa d’Europa es cancel·li alguna de les curses previstes, degut als costos logístics i econòmics associats als protocols sanitaris i de seguretat escaients. En aquest sentit, i a l’espera de les confirmacions oficials per part dels organitzadors, l’esquiadora podria participar en la categoria sub-23 del Mundial, malgrat que Erola deixa entreveure la possible actuació de Vila en la categoria absoluta d’aquesta competició. Cal recordar que l’esquiadora andorrana ja va participar en l’absoluta de la Copa del Món de l’any passat, als 10 quilòmetres estil clàssic.

Sobre els entrenaments i la preparació, Erola va revelar que l’equip ha treballat de manera molt favorable durant els darrers 8 mesos, ja que ha aprofitat les instal·lacions del Centre de Tecnificació de La Rabassa per assolir aquest propòsit. “La Rabassa ha estat una eina molt important per poder treballar en les mateixes o millors condicions. Hem pogut fer quatre etapes i això ha salvat una mica la temporada d’estiu. Hem pogut fer moltes hores de neu, amb sessions de matí i tarda”, va explicar l’entrenador, qui gestiona sessions d’entrenament addicionals a Davos, Suïssa, on els esportistes coincidirien amb els equips de França, Itàlia i Suïssa.

Pepi Pintat, en qualitat de president de la FAE, va agrair el suport que Andbank, Govern i la resta de patrocinadors han donat a la delegació i va afegir que “avui posem en marxa una nova temporada, on certament tindrem problemes per la pandèmia; agraeixo als equips i entrenadors per treballar de valents en aquest context”. Finalment, Josep Maria Cabanes, sotsdirector general de Banca País d’Andbank, va reiterar el suport de l’entitat als esportistes: “des d’Andbank fem tot el possible perquè tireu endavant i els empenyem amb tot el que faci falta”.