Josep Maria Comes: “Tothom està exposat als riscos laborals”

Josep Maria Comes és el conseller delegat de la nova empresa Unida, Qualitat i Prevenció, que resulta de la unió d’Assegurprevenció i Principat Qualitat i Prevenció. És enginyer de camins, canals i ports, i fa molts anys que es dedica plenament al tema dels riscos laborals.

Què és Unida Qualitat i Prevenció?

És la unió de dues empreses del sector de riscos laborals. Al mes de maig de l’any passat vam començar les converses i finalment, ara ja ho tenim tot a punt per iniciar la singladura com a empresa. A partir del desembre ja començarem a treballar. Anirem fent gradualment el canvi de les empreses per les quals prestem serveis fins a passar-les totes a Unida. Així que de moment, mantindrem durant uns mesos les tres marques.

Quina és la vostra finalitat?

L’objectiu fundacional de l’empresa és contribuir a implantar la prevenció de riscos laborals a Andorra i anar més enllà de l’estricte marc normatiu. Creiem fermament en els beneficis per als treballadors d’una correcta implementació de la cultura preventiva. També oferim el servei d’implantació de sistemes de gestió, com les ISO. Volem fer evolucionar el concepte de la prevenció de riscos, que fins ara s’enfocava sobretot al compliment normatiu, i ara volem donar un pas més. Hem d’avançar en criteris de formació i de vigilància de salut col·lectiva, per això hem muntat l’empresa. Hem de conscienciar els treballadors, i aquí només hi arribarem a través de la formació. Aquest és la nostra aposta.

“La prevenció afecta tots els treballadors, és una de les obligacions més universals que hi ha”

Quines persones seran l’objectiu d’aquesta formació?

Els empleats de tots els nivells de cada empresa. La prevenció afecta tots els treballadors, és una de les obligacions més universals que hi ha. A més d’afectar-los per llei, també ho és arran de la vida de cada dia, perquè és un tema de salut. Fins ara només es fan revisions mèdiques, però s’ha d’anar més enllà. Ara s’informa l’empresa sobre si el treballador és o no apte per al lloc de treball, perquè per un tema de protecció de dades no podem donar l’informe sobre la salut del treballador. Nosaltres pretenem evolucionar per la via dels estudis epidemiològics, a través dels quals es fa el tractament estadístic de les dades de l’empresa i es genera una segona derivada de les dades que sí que es poden donar a l’empresa.

Sembla complicat…

Et posaré un exemple. Si un treballador té problemes cardiovasculars, no ho podem dir a l’empresari. Només puc dir si la persona és apte o no per treballar, no li puc dir que té un risc. En canvi, sí que puc dir a l’empresa que un 10% dels seus empleats tenen riscos cardiovasculars, comparo els resultats amb França, Espanya o Europa. A partir d’aquí, proposo a l’empresa mesures per conscienciar els treballadors sobre aquests riscos, per exemple a través de xerrades a la mateixa empresa sobre hàbits saludables, l’exercici físic o l’alimentació. És una bona manera de formar el personal i evitar riscos. Volem crear una plataforma on-line de formació que permeti tenir un campus virtual per parlar amb els professors i resoldre qualsevol dubte.

“Volem fer un salt qualitatiu en la prevenció de riscos laborals”.

D’entrada, els riscos laborals sembla que només afecten a la construcció.

Hem d’acabar amb aquesta imatge. Mira, per exemple, l’estrès, està dintre dels riscos psicosocials. Ara es recomana fer estiraments i meditació de 10 minuts al dia. Això millora el rendiment i lluita contra l’estrès. Hem de mentalitzar-nos que els riscos laborals ens afecten absolutament a tots, tothom hi està exposat. Hem d’evolucionar cap a la prevenció global, la llei data del 2008, tot i que nosaltres hi estem treballant des de molt abans. El que és cert és que en aquell moment, el 100% dels treballs se centraven en l’àmbit de la construcció. Mica en mica s’ha anat evolucionant i contemplant altres tipus de riscos. Per exemple, hi ha baixes provocades pel mal d’esquena o un mal de cap provocat per situacions d’estrès, tot són riscos laborals que no tenim tan interioritzats. Volem fer un salt qualitatiu en la prevenció de riscos laborals, i amb la unió de les dues empreses ens serà més fàcil fer-ho.