Recomanacions de lectura per al mes de maig 2020

Llibres del mes de maig 2020: avui et presentem les recomanacions de la Llibreria La Puça. Que tinguis una bona lectura!

CASAS Y TUMBAS
Bernardo Atxaga
Editorial ALFAGUARA

“Una narrativa impregnada de poesia en la qual ha combinat, d’una manera brillant, realitat i ficció”

Es tracta d’una nova novel·la de Bernardo Atxaga, Premi Nacional de les Lletres Espanyoles, que uneix històries de vida. “Si es poguessin voltejar els noms impresos com les pedres d’un hort i veure la vida que amaguen, comprovaríem que no hi ha dos éssers iguals”. Un apassionant relat, que discorre entorn de l’amistat, l’amor a la naturalesa i la imminència de la mort. Una història, que posa en relleu la capacitat literària i el talent d’Atxaga per a crear territoris i personatges difícils d’oblidar.

LES OLIVERES I ALTRES PAISATGES
Eva Arasa Altimira
Il·lustracions d’Assumpta Arasa Altamira
Edicions Salòria

Es tracta d’una obra poètica, que apel·la a la sensibilitat i a l’amor per la terra, que tenen les seves creadores. D’una banda, Eva Arasa, a través de la seva poesia intima i reflexiva i, per l’altre, Assumpta Arasa, amb el seu toc realista donat per les seves pintures de suaus colors. Mitjançant aquesta obra, Eva Arasa posa al descobert la seva capacitat polifacètica com a professora, periodista i poeta, amb un important domini del llenguatge. Tracta la poesia amb naturalitat i respecte. Mentre que Assumpta Arasa, s’acosta a la realitat amb la seva visió singular i s’endinsa en els colors de la terra.

HISTÒRIES DE LA SEU
Elvira Farràs
Edicions Salòria

Un llibre que recull totes les històries del poble i de la seva gent. La seva autora, Elvira Farràs va ser professora d’Història i catedràtica en l’Institut Joan Brudieu. Ha rebut importants distincions institucionals com ara la medalla d’or de la Seu d’Urgell i la medalla Francesc Macià, concedida per la Generalitat de Catalunya. També ha tingut una destacada participació en publicacions sobre cultura i tradicions locals en les quals se sobresurt el Ball Cerdà.

L’ ÚLTIMA TROBADA
Sándor Márai
Editorial Labutxaca

Una història que uneix de nou a dos homes que comparteixen un mateix secret.
Després de més de quaranta anys sense veure’s, dos homes se citen en un castell al peu dels Carpats. En temps passats havia acollit soirées elegants. En passar els anys es va convertir en el simple refugi d’un noble. Un dels homes ha viscut en el Llunyà Orient; l’altre no s’ha mogut mai de la seva propietat. Però tots dos han viscut esperant aquest retrobament i comparteixen un secret singular.

LOS LIBROS DE A
Josep Lluís Badal
EDITORIAL LA GALERA

Una novel·la amb personatges inoblidables, des del Nen Iogurt i la Nena Vainilla, fins al samurai cellista Miyamoto-Io-io, la senyoreta Dickinson (Emily) i Ahab el caçador de dracs. Una història èpica, amb arrels en Gilgamesh i les grans mitologies. Els personatges principals són un nen, una nena i un avi, que viu en una golfa envoltada de llibres i objectes.