Corbacho, un youtuber amb quelcom més que carisma

Potser ningú ho sàpiga, però Julio Corbachoo només Corbacho– és un creador de continguts que percep només el 10% dels seus ingressos a YouTube, ja que el jove madrileny ha aconseguit diversificar el seu marge de negocis amb patrocinis, inversió en criptomonedes i, fins i tot, en el competitiu món de les start-ups.

Fotos: César De Pablos · @corbacholife

Amb un caràcter molt seré i una conversa més aviat planera, Corbacho ens va explicar, al seu gimnàs, com va començar la seva carrera com a youtuber, quins reptes va haver d’afrontar i com és la convivència amb altres creadors de continguts.

Parlem dels teus inicis com a creador de continguts, ja que el teu canal va ser obert fa 6 anys, però el teu vídeo més antic és de només 4 anys.

(Riu). La veritat és que això té truc, perquè els meus vídeos van començar realment fa 6 anys, però n’eren tan dolents que els tinc ocults al canal. Són molt dolents! (Riu).

Així i tot, acumules més de 45 milions de visites en els teus vídeos. Com gestiones el fet de ser tan influent i arribar a tantes persones d’arreu del món?

Ostres! Si et dic la veritat, actualment em sento igual que fa 7 o 8 anys. No em sento influent. Malgrat que sí que les meves paraules tenen un pes i una responsabilitat, no crec que sigui una persona influent. Això fa que em senti com a una persona normal i no tenir aquest pes a sobre… vaig pel carrer tranquil.

Malgrat que neguis una mica el teu poder d’influència, molts nens i joves et veuen com a un exemple a seguir, sigui pel fitness o per l’humor que mostres a les teves xarxes socials. Què significa convertir-te en una persona que altres veuen com a exemple?

Per mi això és quelcom molt bonic. Penso que hi ha dos tipus d’influencers: la persona amb molts seguidors i que es creu algú, i després hi ha la persona amb molts seguidors i que creu que pot aportar quelcom. Jo soc dels segons. Per mi és molt bonic, perquè saber que hi ha molts nois, joves i gent adulta a quins els hi puc aportar alguna cosa, és una motivació extra. Tot això es tradueix en missatges de la gent dient “he perdut un munt de quilos gràcies a tu” o coses així. L’altre dia em van enviar un e-mail d’una persona que pesava 130 quilos i ara pesa 80 quilos. M’omple d’orgull saber que els consells que dono, les receptes que faig i els entrenaments diaris gratuïts t’han ajudat a aconseguir això, és quelcom preciós que encara no m’ho puc creure. És una motivació!

“Quan vaig arribar aquí, va haver-hi un punt en què gairebé entrava en depressió perquè estava absolutament sol”

Com portes el fet de conviure a casa amb diferents youtubers i creadors de continguts, com ara Esttik i Jorge Tabet?

Si tens temps, t’explico una història, perquè és una mica llarga. Quan vaig començar en aquest tema, ho vaig fer sol, a casa de la meva mare, i després em vaig mudar a casa de la meva exparella. Després, quan vaig començar a viure amb un grup de youtubers, ho vaig fer amb Esttik. Aquest és en realitat un retrobament que hem tingut amb ell i amb JDalmau. A partir d’aquí, vaig començar a viure sol, que està molt bé per tot allò de treballar més enfocat, però és increïble la motivació que hi ha cada dia, especialment ara que hem iniciat el projecte Army House. S’agraeix molt el fet de conviure amb persones que fan el mateix que tu perquè hi ha enteniment, motivació i ajuda mútua. És quelcom molt bonic.

Jorge Tabet ha arribat molt recentment. Quins consells li has donat perquè es pugui instal·lar a Andorra de la millor manera?

Sí que és cert que és molt complicat. Quan vaig arribar aquí, va haver-hi un punt en què gairebé entrava en depressió, perquè estava absolutament sol. Quan Jorge i jo ens vam ‘desvirtualitzar’ i ens vam conèixer en persona, em va dir que volia venir aquí. Aleshores ell no tenia casa, tenia diferents projectes en curs, i vaig decidir cedir-li una habitació de casa meva. Aquesta ha estat la manera en la qual he decidit donar-li un cop de mà perquè estigués còmode. Ha estat una experiència molt bonica poder fer pinya amb ell en tot el que calgués.

Corbacho al seu gym
Alguns es preguntaran quin ha estat el moment més dolç de la teva vida?

Hala! No sabria dir-te quin ha estat el moment més dolç. Et diria que tots els moments són dolços, però un que en recordo amb molt afecte és quan vivia a Madrid amb Juanjo (JDalmau) i amb Esttik. Malgrat tot, penso que aquest que hi arribarà serà el moment més gratificant de la nostra carrera perquè s’hi sumaran dos nous membres, que ara mateix estan fora organitzant el torneig de boxa d’Ibai. Sé que, una vegada hi arribi el moment, serà una bogeria!

De quins membres estem parlant?

Un d’ells és byViruZz i l’altre és John, el seu editor, que estan a Saragossa preparant tot pel combat. Quan estiguin aquí, terminarem de preparar la casa (Army House) i tot serà molt guai!

I com és que et vas decidir per Andorra?

Poca gent ho sap, però la meva primera opció va ser Portugal, perquè confluïa amb el meu estil de vida. A Espanya no estava guanyant diners per tota la feina que hi feia, ja que hi ha massa impostos, massa pressió, pocs ajuts i molta burocràcia per a tot. No m’hi trobava a gust, perquè jo era el meu propi cap, però el límit m’ho posava l’Estat. Aleshores em vaig dir a mi mateix “he de fugir d’aquí perquè vull treballar pel meu futur, vull comprar una casa per a la meva mare… perquè, si algun familiar emmalaltís, jo podria pagar el seu tractament…”. Jo vull fer això amb els meus éssers estimats.


Sabies que Corbacho va ser tenista professional i que, actualment, està considerant altres projectes esportius? Descobreix-ne més, pròximament, a través de les nostres xarxes socials.