Madriu Real Estate, el teu personal shopper immobiliari

El mercat immobiliari –igual que la resta de sectors– és susceptible a transformacions, en funció de les necessitats dels potencials clients. En aquest sentit, Madriu Real Estate es va adaptar a les creixents exigències dels compradors i inversionistes, per a donar llum al servei de personal shopper immobiliari, amb el qual ofereixen una atenció més pròxima i minuciosa a cada client. Laia Santuré, CEO de Madriu Real Estate; Sarah Bagot, directora comercial, i Natàlia Torralba, assistent del departament comercial, aprofundeixen en aquesta matèria.

Fotos: César De Pablos · Madriu Real Estate
En què consisteix el concepte de personal shopper immobiliari amb el qual Madriu Real Estate s’ha volgut posicionar en el mercat andorrà?

Laia: Es tracta de posicionar-nos al costat del nostre client, escoltant-lo i entenent les seves necessitats a fi d’acotar la recerca i millorar la seva experiència en la compra d’una propietat. Ens encarreguem de tot el procés de recerca activa, i presentem al client únicament aquelles propietats que reuneixin els requisits per poder planificar les visites. Aquesta recerca la fem gràcies a la col·laboració amb el mercat immobiliari andorrà, treballant amb altres agències que disposen de les propietats en venda. Ens convertim en l’únic interlocutor del nostre client, facilitant enormement la feina, estalviant temps i negociant el millor preu d’adquisició.

Com han rebut els clients aquest servei de personal shopper?

Sarah: Els clients valoren molt el contacte directe, la facilitat a l’hora de poder visitar les propietats i no haver d’anar d’una immobiliària a una altra, explicant cada vegada el que busca i veient molts cops la mateixa propietat en diferents agències. A Madriu, en centralitzar-ho tot,  evitem aquest desgast. La gran disponibilitat que tenim, amb comunicació constant, és una de les característiques que més valoren els nostres clients.

Andorra és un país atractiu per a la inversió estrangera, com treballeu amb aquest tipus de client en concret?

Sarah:  Als clients que volen invertir a Andorra els hem de guiar bastant sobre la zona on ubicar els seus negocis, donat que no sempre estan disponibles al país per fer la recerca, els facilitem al màxim aquesta feina, fins i tot fent visites virtuals.

També és molt important fer un acompanyament per conèixer el país i trobar l’indret ideal per viure.

Per què és important l’acompanyament dels vostres clients, sobretot els estrangers, en tot el procés de compra d’un immoble?

Laia: Els clients estrangers majoritàriament no disposen d’una xarxa de contactes que els ajudin a l’hora de fer tots els tràmits pertinents. És la nostra figura de Personal Shopper Immobiliari qui fa aquesta funció d’acompanyament per poder facilitar-los els tràmits més bàsics, com gestionar la residència, contactar un gestor, obrir un compte al banc, matricular als nens a l’escola… Ens preocupem perquè coneguin les gestions a fer, el temps d’espera, la documentació que necessitaran, etc.

La Covid-19, certament, ha afectat tots els sectors econòmics del país. De quina manera us heu vist afectats per la pandèmia?

Laia: La Covid-19 ha estat un gran trasbals per a tots, sortosament som una empresa que ens hem pogut adaptar ràpidament i hem seguit oferint els nostres serveis amb teletreball. Quan les mesures sanitàries es van anar relaxant vam poder fer visites virtuals per als nostres clients. Òbviament durant el confinament es van aturar les vendes, però hem avançat negociacions i recerques i així, un cop va arribar la reobertura, hem pogut demanar hora per formalitzar diverses compravendes.

La pandèmia ha canviat les prioritats de les persones, ha deixat a la llum les mancances de les llars actuals i ha fet que moltes persones desitgin canviar el seu habitatge per un altre on prioritzen tenir espais exteriors i zones interiors polivalents i amb sensació d’amplitud.

Heu canviat la manera en la qual tracteu amb els vostres clients?

Sarah: La nostra forma de tractar als clients no ha canviat, continuem oferint-los tota la nostra atenció, disponibilitat i escolta. Únicament ens ha fet prioritzar el mitjà virtual i telefònic i minimitzar les reunions presencials.

Ens hem adaptat a les mesures sanitàries de protecció, amb l’ús obligatori de la mascareta, facilitant gel hidroalcohòlic per les visites i mantenint les distàncies de seguretat.

També coordineu i dissenyeu plans de reformes de despatxos i pisos per a lloguer. Com ho porteu a terme?

Natàlia: Amb el nostre esperit de donar un servei ‘360’ als nostres clients, també els oferim la possibilitat de dissenyar una reforma o una decoració d’interiors, tal com hem fet per nosaltres al despatx, on hem volgut deixar empremta de la nostra personalitat, creant un espai de treball acollidor i una sala de reunions que es converteix en el centre de totes les mirades gràcies al mural de #Moi que ens ha pintat la Sarah i al tancament en vidre que ens deixa veure el seu interior.

Hem pogut realitzar la reforma d’un pis que hem  venut a un inversor. Primer li vaig presentar el disseny al client, el pressupost, i un cop acceptat, vaig gestionar tot el seguiment de la reforma general i de la compra i muntatge del mobiliari i equipament. El resultat ha donat un valor afegit al pis, amb un disseny contemporani i acollidor. Ha estat una feina molt ben rebuda, perquè, fins i tot, abans de finalitzar el procés ja teníem llogat l’apartament.

A banda de servir com a canals promocionals, les vostres xarxes socials han ressorgit com a una finestra d’informació i consulta per als vostres clients. Per què us heu decidit per aquesta estratègia?

Natàlia: Durant el confinament vam veure la necessitat d’estar en contacte amb els nostres clients, d’ajudar-los en diferents aspectes més enllà de la compra d’un habitatge. Nosaltres no ens limitem a vendre un pis o una casa, volem que aquell espai es converteixi en una llar i hem fet servir les nostres xarxes socials per donar consells per millorar la qualitat de vida de les nostres llars, per gaudir-les i traure-l’hi el màxim profit.

Les noves tecnologies ens donen l’oportunitat d’arribar a més gent, per presentar-los Andorra com un destí increïble per establir-se i on, des de Madriu Real Estate, els estarem esperant per acompanyar-los des del primer contacte fins al lliurament de les claus de la seva nova llar.

Quines garanties o valors afegits ofereix Madriu Real Estate com a avantatges competitius?

Sarah: Nosaltres garantim que trobarem allò que busca el nostre client, mourem cel i terra si fa falta, però, si està al mercat, ho trobarem i l’acompanyarem a visitar-lo. Fins i tot, propietats que no estaven a la venda, molt exclusives, les hem pogut negociar per oferir a clients nostres. Se sentiran escoltats, ja que no busquem vendre una propietat, sinó que busquem la propietat que el nostre client vol comprar.

andorra a taula