Manel Angrill: “El meu programa d’entrenament és 100% personalitzat”

Conegut com a espartà, Leònides o ManelMan, Manel Angrill compta amb més de 17 anys d’experiència a l’univers del fitness i de l’esport. La seva activitat com a entrenador personal li ha permès ajudar a millorar l’estil de vida de moltes persones que han provat el seu programa d’entrenament, adaptat 100% a les necessitats de cadascú.     

La teva relació amb l’esport comença fa molts anys per una situació particular que et toca viure, és així?

Efectivament. Quan tenia 22 anys vaig patir un episodi de taquicàrdies molt fortes, durant un any. Per sort, eren benignes i van desaparèixer a través d’una petita intervenció quirúrgica: una ablació per catèter. A partir d’aquell episodi, el metge em va recomanar fer esport i així  va començar la meva relació amb el gimnàs. I ja en fa 17 anys d’això. Va ser una època molt dura per mi.

L’activitat física i l’esport tenen tant poder com per canviar la vida d’una persona?

I tant que sí! L’esport, sigui del tipus que sigui, et canvia totalment: mentalitat, hàbits, costums… Quan ets conscient de l’espectacular poder de l’esport com a millora del benestar i de la salut, i que és el millor tractament i la manera més eficaç de prevenció de tota mena de malalties, el pensament et canvia totalment. I és que hem de ser conscients que la salut és el més important que tenim.

Per mi l’entrenament és salut però també una diversió

Tu has estat el millor exemple. L’any 2016 et van diagnosticar la síndrome de fasciculacions benignes, més enllà dels pronòstics mèdics vas anar superant les dificultats i avui en dia ajudes altres persones a millorar el seu estil de vida.

Això va significar un altre punt mort a la meva vida. La síndrome de Fasciculacions Benignes són petits espasmes musculars que apareixen per tot el cos sense motiu aparent, acompanyats d’altres símptomes com ara dolors articulars, musculars o tremolors, entre altres. El problema radica en el fet que les fasciculacions són un dels primers signes de la ELA, aquesta malaltia tan terrible i això fa que a nivell psicològic t’enfonsis, però una cosa no té res a veure amb l’altra. Ara em dedico, desinteressadament, a donar suport psicològic a moltes persones que pateixen aquest trastorn. Inclús he obert un canal de YouTube per parlar d’aquest tema molt desconegut per la comunitat científica.

Hi ha la idea que els entrenadors personals són per a les models o per a les persones amb molts diners, és així? Quins són els beneficis que obté una persona si s’estrena amb un entrenador personal envers aquells que ho fan per compte propi?

Això no és pas així. Tothom hauria d’aprofitar-se dels beneficis de l’entrenament de força i cardiovascular que, com dic, a nivell de salut són moltíssims. Tenir un percentatge de greix normal, millorar la freqüència cardíaca i la pressió arterial, prevenir l’osteoporosi, són factors molt importants per viure bé i durant molts anys. Diners? Jo tinc un programa en línia molt assequible per a tothom i amb una atenció constant i totalment personalitzada.

Explica’ns en què consisteix el teu programa? Quina és la teva filosofia i metodologia de treball?

Jo m’adapto a l’objectiu de cada persona, ja sigui baixar de pes, guanyar massa muscular, o millorar la qualitat de vida de cada persona. Al final tot va relacionat. La meva filosofia és oferir un servei molt proper, amb seguiment constant. No m’agrada preparar un programa i oblidar-me de la persona. Com dic sempre, els objectius els assolim junts.

 Des que un alumne comença amb el pla, quant de temps necessita per veure els resultats?

Els resultats de pèrdua de pes ja es veuen en unes poques setmanes, si se segueixen bé les indicacions. Perdre pes no és difícil, si no hi ha una patologia prèvia. Guanyar massa muscular ja és un procés més llarg. Però en ambdós casos parlem de ciència, i tot té una metodologia que hem de seguir d’una forma sostinguda. No podem anar al gimnàs i fer el primer que ens passi pel cap. Tot té un procediment.

El programa es pot adaptar a les necessitats de cadascú?

El programa s’adapta plenament a les necessitats de cada persona. És 100% personalitzat. I es pot fer tant al gimnàs, com a casa, a l’exterior, en línia a través de la meva aplicació o inclús em puc desplaçar al domicili de la persona.

A nivell físic fer activitat física aporta beneficis a la salut, però també beneficia el nostre estat emocional. És així?

Totalment. Practicar esport té importants beneficis per a la salut mental. L’esport redueix l’ansietat, l’estrès, i afavoreix la relaxació física i mental. Durant la pràctica de qualsevol exercici patim uns canvis fisiològics que influeixen de manera automàtica en el nostre sistema nerviós i en el nostre cervell. Al meu web www.naimanfitlife.com podeu trobar molta informació relacionada amb tots aquests temes.

De quina manera la gent pot contractar els teus serveis?

Ho poden fer a través del web www.naimanweb.com on hi ha el meu contacte. També al meu perfil d’Instagram @manelmanofficialtrainer. Abans de començar, però faig una sèrie de qüestionaris i preguntes per saber amb molt de detall l’objectiu de cada persona i en quina situació física es troba. I animo a tothom que comenci el més aviat possible a seguir un entrenament planificat. No fa falta passar-se hores entrenant. Al final tot suma i unes poques sessions a la setmana ja poden ser molt beneficioses.

Els resultats de pèrdua de pes es veuen en unes poques setmanes si se segueixen bé les indicacions

A més d’entrenar els teus alumnes, imagino que la teva vàlvula d’escapament també és l’entrenament, quant de temps li dediques al dia?

En el meu cas ja fa molts anys que entreno. Per mi l’entrenament és salut, però també una diversió. Sempre ho dic… El gimnàs per a mi és com un parc d’atraccions. Gaudeixo moltíssim i m’estic dues hores al dia, 6 dies a la setmana, aproximadament. És la meva passió. Però ja aviso que no fa falta anar-hi tant per aprofitar-se dels beneficis de l’esport.

 Quines són les teves pròximes fites?

Continuar treballant per ajudar al màxim nombre de persones a millorar la seva qualitat de vida. La satisfacció més gran és quan rebo missatges d’agraïment de persones que em diuen que les seves vides han canviat gràcies al meu assessorament. I no hi ha edat per començar a ser un espartà o una espartana més. Com sempre dic “Ni retirada ni rendició”. És la llei espartana. És la nostra llei.