Mar Capdevila: “Amb The Swing Girls transmetem glamur i elegància”

La Mar Capdevila Téllez de Meneses és una enamorada del cant. De ben petita es passejava amb els “walkman” cantant per tota la casa, cosa que també ja fa la seva filla petita de 4 anys. Després d’una trajectòria plena d’èxits, ara triomfa amb The Swing Girls.

Com va començar la carrera musical?

Ui… era molt petita! Sempre anava cantant per casa, amb els “walkman” escoltant la Madonna o la Whitney Houston, després ja m’hi vaig posar seriosament cantant amb la coral de la Seu d’Urgell, primer a la infantil i després a l’institut. Vaig estudiar piano, solfeig i música. Després vaig conèixer l’Ishtar Ruiz, que em va presentar orquestres d’Andorra i vaig començar a cantar amb Tercer Mil·lenni, la primera orquestra del país que dirigia el Jordi Roure.

Després vaig anar cantant amb petits grups en festes i bodes, i l’any 2003 vaig participar al concurs “Veus d’Andorra”, que impulsava precisament el Josep Segura. En el jurat hi havia el que seria el meu productor i la Susanne Georgi. Va sorgir la possibilitat de presentar-nos a Eurovisió i hi vam anar fent duet amb l’Ishtar Ruiz. Ens van seleccionar amb la Marta Roure i vam participar en un programa a TV3 que es deia “Dotze punts”. Finalment hi va anar la Marta, però això no em va desanimar i m’hi vaig tornar a presentar en tres de les convocatòries.

“La música sempre torna, encara que vulguis no te’n pots desempallegar mai!”

Vas enregistrar un disc…

Sí, primer una amb la Marta i la Ishtar i després un altre en solitari, que van promocionar fins a arribar a l’Argentina… Vaig fer una aturada tècnica, vaig tenir les meves filles, la Judith de 6 anys i la Carla de 3, i em vaig dedicar també a la meva carrera de mestre. Però la música és la meva passió i no la podia deixar! Sempre torna, encara que vulguis no te’n pots desempallegar mai! He cantat amb molts grups d’Andorra, on hi ha grans músics que són bons amics meus.

I arriben les Swing Girls.

Fa 10 anys vam coincidir en un concert a Canillo amb la Fanny i la Susanne, i vam fer algunes cançons i vam veure que les nostres veus encaixaven perfectament. Però no va anar més enllà. Durant aquests anys, totes tres vam ser mares i no es va parlar més de cantar juntes, fins fa un any. Vam anar a sopar i vam decidir muntar les Swing Girls. Volíem fer una cosa diferent, amb glamur i elegància, amb un toc retro, amb grans èxits dels 50, 60 i 70, tot peces conegudes i sempre en anglès. Fem música per a tots els públics, amb un estil distingit i oferint també un espectacle. Ens vam estrenar al pub Villager a Soldeu i, la veritat, vam tenir un gran èxit. I ens van contractar per a la temporada d’hivern. Aquest estiu ens han contractat tots els comuns i hem tingut molts concerts. Estem contentes…

Swing Girls
The Swing Girls a l’Hotel Hermitage. Foto: Josep Segura
Porteu uns vestits espectaculars!

La moda retro cada dia es porta més, hem volgut presentar un estil diferent, una línia “pin-up” amb un toc glamurós. De moment en tenim tres de diferents…

Com es planteja la nova temporada?

Ara iniciem la temporada d’hivern i només aquest mes de desembre tenim 18 concerts a Andorra, tot l’hivern a l’Sport Village. També ens han contractat a l’estació de Pal, per fer concerts de nadales, vestides de “Mamà Noël”… I al gener i al febrer també en tenim uns quants de previstos.

Sempre a Andorra?

De moment, sí. Vam fer un concert a Tarragona, estem al catàleg de diferents agències i penso que aviat anirem sortint a fora, perquè tenim poca competència en la nostra especialitat. Però primer hem volgut donar-nos a conèixer al nostre país. Tenim una web, www.theswinggirls.com i som presents a Instagram, a Facebook i a YouTube.

democrates andorra