Víctor Mundó: “Des d’Idean oferim un software creat a la mida d’Andorra”

El director d’Idean, Víctor Mundó Bentadé, està molt satisfet del funcionament de la companyia, creada l’any 2013, i que es dedica a la creació i distribució de software per a les empreses d’Andorra. Les perspectives de futur són engrescadores.

A què es dedica principalment Idean?

La nostra activitat principal és proveir software empresarial als professionals d’Andorra, és a dir, gestió, facturació, comptabilitat, nòmines i programació a mida. Tot el sistema està basat en el Cloud Computing, el “núvol”, la qual cosa elimina de les empreses la infraestructura física, com els servidors, firewalls… Nosaltres brindem tot el servei informàtic que una empresa necessita; si féssim un símil amb l’electricitat, a ningú se li acudiria muntar un Feda particular. Doncs amb els serveis informàtics passa el mateix. Des d’Idean proveïm la infraestructura i el software necessari per a les empreses.

Victor Mundó Idean Andorra
Foto: McGrau
Llavors doneu un servei complet…

Sí, un software creat des d’Andorra a la mida d’Andorra, que és el que ens diferencia dels nostres competidors. Els nostres programes responen a la normativa i a la legislació andorrana, són d’ús exclusiu per a Andorra.

Quin és el valor diferencial de la vostra empresa?

Doncs precisament aquest, que el 100% del servei és dona des del país amb persones d’aquí. Donem un servei impecable i amb la normativa andorrana. A més, actualitzem contínuament els nostres programes de gestió i control d’empreses (ERP), la comptabilitat, les nòmines, etc., i així els clients se’n beneficien.

“Made in Andorra: Els nostres programes responen a la normativa i a la legislació andorrana, són d’ús exclusiu per a Andorra!”

Com treballeu, proposeu forfets?

Sí, tenim una sèrie de forfets diferents perquè cada empresa té les seves necessitats, segons les seves dimensions. Ens adaptem a cada cas precís i personalitzem la funcionalitat de cada programa.

Podem parlar de preus?

El preu són molt competitius, si ho comparem amb el software tradicional (paquets que es distribueixen al mercat). Som l’empresa que donem més prestacions pel que fa a la relació qualitat–preu, la majora de clients canvien el seu programari actual sense dubtar-ho, ja que tenen continuïtat de la seva informació i milloren notablement el programari de la seva empresa.

Idean Andorra
www.idean.ad
Heu informatitzat el comú de Canillo…

L’any 2016, el comú de Canillo va publicar un edicte per canviar tota la seva infraestructura informàtica, ens hi vam presentar i vam guanyar. Vam fer el canvi digital del comú de Canillo, fa més d’un any que tot funciona amb signatura electrònica. Vam informatitzar totes les àrees, amb molt bons resultats. Aquesta fita a donat a conèixer Canillo com la Administració més moderna d’Andorra.

Quantes persones treballeu a Idean?

Formem part del Grup Tecnisa amb més de 30 anys d’experiència en molts sectors i amb més de 80 persones al grup, compartim recursos i sinèrgies i oferim als nostres clients solucions integrals.

Quines són les vostres perspectives de futur?

Estem en una fase de creixement i d’expansió, ara comencem a treballar en el mercat espanyol arran de l’experiència en administracions públiques i amb el nou producte dissenyat anomenat GMA+ (Gestió Moderna d’Administracions) que proposem a ajuntaments i diputacions. A més, som experts en signatura i certificat electrònic i som l’única empresa Andorrana que ha estat capaç d’integrar-lo de forma estàndard.