Víctor Toro, l’as de la perruqueria que aterra a Júlia Onix

La seva carrera com a estilista va començar quan tan sols tenia 18 anys i des d’aleshores que va donar forma al seu somni de convertir-se en professional de la perruqueria. Ha pentinat des de polítiques fins a artistes de ressò internacional i, des del 1995, associat amb els seus germans, Eva i José, va obrir el primer saló Toro al carrer Calvet de Barcelona. Després de 26 anys, des de l’obertura d’aquell primer establiment, Víctor Toro és ara a Andorra amb el novè saló Toro, ubicat al flamant Júlia Onix.

Foto principal: Marcelo Aquilio · Fotos del saló: César De Pablos
Quan va començar aquesta relació amb Júlia?

La relació ve de lluny, ja que membres de la família propietària de Perfumeria Júlia són clients meus des de fa anys. En un moment donat, em va proposar obrir un saló al Centre Júlia de Platja d’Aro. Han passat quatre anys i de veritat que ens va molt bé.

Però la vostra col·laboració no es limita només als salons, també hi ha productes.

Perfumeria Júlia compta amb laboratoris propis. Feia temps que valorava la idea de llançar la meva pròpia línia de productes i, com que m’agrada molt la forma en què Júlia fa les coses, va sorgir l’oportunitat de crear la meva marca amb ells, la qual cosa va ser molt positiva per poder posicionar els productes en la seva xarxa de perfumeries. A més a més, Júlia compta amb una capacitat d’abast internacional molt important.

Al final, podríem dir que està molt satisfet d’aquesta bona relació.

Sí, sens dubte. No sé si jo sol hagués pogut crear la marca, però ni molt menys internacionalitzar-me, ja que és una qüestió molt complicada i ells la saben gestionar perfectament.

Entrada principal de Saló Toro a Júlia Onix
Entrada principal de Saló Toro a Júlia Onix
Què li va semblar la possibilitat d’obrir un saló Toro a Andorra?

Em va semblar perfecte, ja que tenim molta clientela d’Andorra que visita els nostres salons, a Barcelona i Girona. Júlia Onix és un concepte que m’agrada molt perquè, si bé compta amb una selecció de marques que han estat sempre presents, també han incorporat altres de nínxol.

“Aquest és un excel·lent primer pas per entrar a Andorra i obrir-nos al mercat internacional, ja que estar de la mà de Júlia, a casa seva, és una altra història”

Des d’un punt de vista estètic, els salons Toro es caracteritzen per una estètica que encaixa a la perfecció amb l’arquitectura barcelonina, però el d’Andorra s’identifica més pel seu aspecte contemporani i modern. Per què?

Fa un any i mig, des que vam obrir el vuitè saló a Pau Casals, a Barcelona, vam decidir tenir una estètica diferent. Cada local té el seu estil, cosa que algunes marques de cosmètica no fan, ja que acostumen a tenir una identitat ben definida per a cada establiment. A mi em fa gràcia poder fer coses diferents a cada local, no ser repetitiu, i estic content que puguem trencar motllos amb el nou saló d’Andorra. En el cas del saló Toro de Júlia Onix, hem mantingut l’estètica del saló Toro de Pau Casals, dissenyat per l’arquitecte i interiorista Francesc Pons.

Està satisfet amb els resultats?

Sí, el local està molt bé. És un excel·lent primer pas per entrar a Andorra i obrir-nos al mercat internacional, ja que introduir-nos de la mà de Júlia, a casa seva, és una altra història. En un any o any i mig, tirarem endavant un projecte més gran en què ens agradaria tenir cabines personalitzades per a les clientes i poder atendre aquelles pacients oncològiques que necessitin una atenció més privada.

Equip d'estilistes de Saló Toro a Júlia Onix
Equip d’estilistes de Saló Toro a Júlia Onix
Parli’m dels serveis que oferiu al saló de Júlia Onix.

Tindrem des de manicures fins a talls de cabell, passant per tractaments per tenir cura del cabell, que és un dels nostres punts forts, ja que som pioners i treballem amb una acurada selecció de productes internacionals. Per descomptat, treballarem amb el color, que és la punta de llança de saló Toro.

Em deia que teniu molta clientela andorrana. Què representa per vostè que una persona surti del seu país i visiti saló Toro?

Em sento molt bé perquè sobretot són clientes molt maques com a persones i després perquè són molt bones clientes. Tenim molta demanda de clientes que baixen a Barcelona des d’Andorra. En un primer moment, no entenia per què ho feien, ja que algunes d’elles baixaven expressament o, en menys casos, ens trucaven perquè pugéssim a Andorra. N’hi ha una mica de tot. Crec que el 70% de les clientes andorranes baixen expressament.

“De moment tinc molta demanda a Andorra i pujaré entre uns 10 i 15 dies al mes”

Quina valoració li mereix la resposta del públic envers l’obertura del saló Toro a Júlia Onix? La consideraria com a una experiència positiva?

Sí, sí. Moltíssim! També passa que hi ha clientela de Barcelona que puja de cap de setmana o perquè tenen segona residència a Andorra. Ara bé, la clientela local ha respost molt bé a l’obertura d’aquest local.

Li veurem freqüentment a Andorra?

Sí, pujaré durant períodes de 10 a 15 dies. És que em sento molt a gust a Andorra.

Interior del Saló Toro a Júlia Onix
Interior del Saló Toro a Júlia Onix
Després d’estar vinculat per tant de temps a la perruqueria, com defineix la bellesa?

Tinc un sentit de la bellesa general que aplico a tot, sigui a la decoració, la perruqueria, la moda… Des de fa un temps m’he centrat en l’assessoria global de vestuari, maquillatge i estilisme de la dona, la qual cosa m’ha permès ser personal shopper de polítiques i artistes.

Pensa que d’alguna manera contribueix a l’empoderament femení i la reivindicació de la dona, a través dels valors associats a la bellesa?

Sí, però penso que, en general, la majoria de les dones tenen bastant clar el que són i el que volen ser. És una realitat, sobretot en dones amb una certa posició de poder o social on la imatge és fonamental. Tinc un exemple d’una persona, que és molt destacada en la reivindicació dels drets de les dones, a la qual li fallava el tema de la imatge. Ella veia que la seva vestimenta no compaginava amb la seva personalitat, amb la seva posició, i em va dir “tinc aquest pressupost” i vam començar a treballar al saló amb un primer assessorament i després en el seu vestuari.

Li resulta complex fer aquest tipus d’assessoraments?

No, perquè és una cosa que realment m’agrada. A Andorra ja començo a notar que hi ha moltes clientes que volen aquest servei, però he de ser molt selectiu perquè això és una feina en la qual pots passar moltes hores i fins i tot dies. Tot i això, aquests assessoraments m’omplen de satisfacció en veure reaccions com “Víctor, és que m’has canviat la vida!”, tal com em deia la senyora que   esmentava anteriorment. Hi ha persones que han assolit càrrecs importants i que requereixen que la seva imatge els acompanyi.

Detall de Saló Toro
Quin és el preu aproximat d’un servei com aquest?

Això depèn. En aquest cas, aquesta clienta em va demanar de tot; des de classes personalitzades de make-up, de les quals va fer unes cinc sessions, fins a classes de vestuari en què vam passar tres dies fins a aconseguir el seu estil en funció de cada ocasió. Finalment, vam passar a fer estilisme al saló, però ens va demanar fins i tot classes personalitzades per saber pentinar-se. Un assessorament d’aquestes característiques pot costar entre uns 1.500 i uns 2.000 euros, però també hi ha clientes que ja tenen un estil ben definit que només se centren en el seu cabell. Si venen al saló, depenent dels serveis de color, tall i pentinat que es facin, pot representar uns 200 euros.

Farà això a Andorra?

Sí, és un servei que vull potenciar, sobretot a Andorra, perquè aquí em sento molt més relaxat ja que, entre Barcelona i Girona, som 89 persones treballant. A més a més, noto que les andorranes tenen una mica més de temps, per la qual cosa fa més fàcil donar aquest servei.

Valoraria viure a Andorra?

M’ho estic plantejant, però la veritat és que tinc molts compromisos a Barcelona. De moment tinc molta demanda a Andorra i pujaré entre uns 10 i 15 dies al mes. Viure-hi definitivament? Una vegada tinguem aquest projecte més gran… podria ser, mai no dic que no. La veritat és que estic molt a gust a Andorra i, si no tingués tant a Barcelona, potser ja estaria aquí.