5 activitats que podem gaudir amb els més petits de la casa

Molts pares i mares es pregunten què poden fer per passar un confinament agradable amb els més petits de la casa, especialment perquè aquests últims solen ser molt actius i enèrgics. Nosaltres t’aconsellem algunes activitats perquè connectis millor amb els teus nens.

Per descomptat, la naturalesa de cada activitat durant l’època de confinament dependrà de diferents factors, com ara l’espai físic del teu domicili, l’edat dels teus nens, els seus gustos o els seus hàbits. En aquest sentit, les nostres recomanacions són prou flexibles perquè es puguin adaptar a tots els membres de la família.

Una sessió de lectura

La lectura és un hàbit que no només facilita la comprensió i l’augment del vocabulari, tant en nens com en adults, sinó que també és una finestra per a experimentar diferents sensacions i emocions a través d’un fil narratiu. Els nens petits solen apreciar aquests moments d’intimitat, quan la mare o el pare dediquen temps a llegir algun conte divertit, mentre que els nens una mica més grans són una mica més curiosos i el qüestionen tot. Un bon llibre de ciències, amb figures, fotografies i dibuixos, pot despertar l’esperit explorador del teu fill o filla.

Una sessió de lectura en família
Deixa volar la teva creativitat amb les manualitats

No cal ser un gran artista per a expressar la teva personalitat a través del color, sigui amb tintes i pintures o bé amb retoladors o llapis. Només necessites una superfície neta sobre la qual treballar i començar a fer les teves creacions pictòriques amb els teus nens. Aquesta és una activitat que es pot adaptar a qualsevol edat i es pot complementar amb una mica d’ambient musical, perquè la sessió sigui molt amena.

família fent manualitats a la seva llar
Ensenya’ls a cuinar

En la majoria dels casos, els nens són el reflex dels hàbits dels adults més pròxims a ells. En aquest sentit, si volem que els nostres nens siguin més col·laboradors en les tasques de la llar, el més recomanable és incloure’ls de manera progressiva. Cuinar és una manera molt divertida de passar una estona en família, ja que podeu crear una infinita varietat de plats mentre s’enforteixen els valors del treball en equip i el reconeixement mutu. Si no ets un as de la cuina, no pateixis, que YouTube i altres webs tenen infinitats de tutorials que podràs aplicar a la perfecció.

Família cuinant a la seva llar
Gaudiu de les pel·lícules més entretingudes

Què et sembla aprofitar tots els continguts que les plataformes de Netflix, HBO, Amazon Prime, Rakuten i Disney+ tenen per a oferir? Aquestes, i altres servidors de streaming, et donen l’oportunitat perfecta per a gaudir d’una jornada de pel·lícules, en la qual els més petits també hauríen de tenir la veu de comandament i la possibilitat de triar el seu film favorit, o bé la sèrie que més els agradi. Després de tot, la idea és crear moments memorables malgrat el confinament.

Família mirant la televisió TV
Exercicis en família

També a YouTube, hi trobaràs milions de vídeos sobre el ioga infantil o altres activitats físiques per a tota la família. El propòsit, per descomptat, no és que un nen o una nena de sis anys faci 25 minuts de càrdio o carregui una quantitat de pes desorbitada, sinó que, al contrari, a poc a poc comprenguin la importància de les bones postures i de l’elongació muscular, al mateix temps que es diverteixen al teu costat.

Família fent activitats de ioga