Beauty tips by Gala Perfumeries: Objectiu: bronzejat amb vista

Segons la Societat Espanyola d’Oncologia mèdica (SEOM), el sol és el principal causant de melanoma, el tipus de tumor cutani més perillós i culpable del 80% de les morts associades a un tumor maligne de la pell.

Tot i ser conscients dels perills que comporta exposar-se als raig solars, segons un estudi realitzat, un 24% de la població creu que estar moreno/a és sinònim de bellesa i salut.

Històricament lluir una pell blanca era signe de distinció entre classes socials. La tonalitat bronzejada era reservada a les classes socials més baixes que havien d’estar exposades a llargues jornades laborals a l’exterior. No va ser fins als anys 20 quan Gabrielle Chanel, coneguda popularment com Coco, qui va popularitzar el bronzejat quan tornava a París a bord de l’iot del Duc de Westminster amb una pell bronzejada pel sol.

Beneficis de prendre el sol

El sol pres en dosis moderades aporta nombrosos beneficis a la pell. Entre ells es troba el fet què aquest ajuda a la producció de vitamina D, fonamental per als ossos. També redueix la pressió arterial i ajuda a alliberar endorfines, la qual cosa genera un benestar mental.

Com i quan aplicar el protector solar

Tan important és l’elecció del protector solar com la seva aplicació. Si no se subministra correctament i en la quantitat adequada es corre el risc de patir cremades. Tan important és aquest gest, que un estudi australià revela que si el protector solar s’apliqués correctament es reduirien un 30% els casos de càncer de pell. El moment idoni per posar-lo és 30 minuts abans de l’exposició i renovar-lo cada dos hores. La quantitat ha de ser generosa, aproximadament 30 ml de producte repartit adequadament per tot el cos, sense deixar passar zones sensibles com les orelles, el clatell i l’escot.

Un bronzejat responsable

Està comprovat que entre les 12h i les 16h, les radiacions solars són més agressives i per tant cal evitar l’exposició durant aquestes hores del dia. Durant el bany solar és important cobrir algunes zones que són més sensibles com els ulls, les orelles o el cap. Per protegir aquestes zones són ideals els complements com ulleres i barrets. També procura evitar l’ús de productes que continguin alcohol com perfums i desodorants, ja que poden ocasionar taques fosques a la pell. El temps d’exposició, també és d’especial importància. Segons els dermatòlegs no hauria d’excedir els 20 minuts, si no és així pot ser complementat amb activitats com passejades o jocs d’estiu.

BIOTHERM. spray solaire Lacté SPF 30. Spray liquid solar que combina una avançada protecció UVA/UVB i Life Plankton amb la tecnologia de sol, mar i vent de Biotherm per protegir i ajudar a reparar les barreres fràgils de la pell. Considerat per l’OCU (Organització de consumidors i usuaris), el protector solar número 1 del 2018.

bronzejat biothermSHISEIDO. UV Protection liquid Foundation SPF30. Fons de maquillatge resistent a l’aigua que protegeix la pell del dany causat per agressions externes com els raigs UV i la sequedat.

bronzejat shiseidoLANCASTER. Sun Control anti-aging. Protector solar que incorpora la tecnologia Full Light que actua en el 100% dels raigs del sol, per tal de combatre els signes de l’edat com arrugues, sensibilitat, vermellor i pell uniforme.

bronzejat lancaster