A la Borda de l’Arena, uns cargols excepcionals

Asseguren que fan els millors cargols a la llauna d’Andorra, amb diferència. Així ho afirma el José Luis Alonso, que era l’artífex dels cargols del Poblado, fa dos anys que regenta el restaurant de la Borda de l’Arena, a la carretera d’Os de Civís. Un argument que avalen els nombrosos clients que venen de tot Andorra per menjar aquest deliciós plat de muntanya.

Precisament, aquesta és l’especialitat del restaurant, la cuina de muntanya a la brasa. La Nachi Martín és la cuinera, originària de Salamanca, que prepara també una sèrie d’entrants com amanides, foie, canalons o faves saltejades amb pernil ibèric. És un restaurant familiar que porta el José Luis amb la seva filla Núria, que s’ocupa de la sala.

Cargols a la llauna Borda de l'arenaA la carta de la Borda de l’Arena hi destaquen les carns que fan allà mateix a la brasa, el xai, el filet de bou, els peus de porc, el “magret” o una increïble mitjana de bou d’un quilo. També proposen plats amb salsa, com civets, gall de corral o estofats, així com plats de peix, com la truita a la navarresa, les cuixes de granota, les gambes o la daurada a la brasa. Pel que fa a les especialitats, a més dels cargols a la llauna, el seu plat estrella, proposen l’espatlleta de xai a l’estil de Burgos, la terra natal del José, la perdiu a la vinagreta o la cua de bou. Pel que fa a les postres, són totes casolanes, com el flam o la crema.

Flan borda de l'arenaLa capacitat del restaurant és de 32 places, més la terrassa i la gran sala privada per a 50 persones que es pot reservar per esdeveniments o celebracions. Val a dir que tots els comensals que dinin o sopin a la terrassa, estan convidats a un gin tònic.

Borda de l’Arena. Carretera general d’Os de Civís. Sant Julià de Lòria. Tel. +376 842 574. Obert tots els dies de la setmana, migdia i vespre.