Cafès La Brasilera, un cafè orgànic certificat per la UE

Els cafès La Brasilera, de l’empresa Importudel, acaben de rebre la certificació oficial de la Unió Europea (UE) per a la denominació de cafè orgànic, que garanteix la bondat del procés des de la planta fins a l’envàs final.

Màquina torradora de cafè
Foto: Importudel

Importudel produeix a Andorra el cafè torrat des de 1947. L’importa dels principals països productors, el torra cada setmana i l’envasa a la fàbrica andorrana. Josep Tudel es troba al capdavant d’aquesta empresa familiar, i es mostra molt satisfet per haver aconseguit aquesta certificació de la UE, “hem treballat a fons per certificar els nostres cafès, tota una garantia per al consumidor”, afirma. Actualment, Cafès la Brasilera posa el segell d’orgànic als seus cafès procedents de Colòmbia, Hondures i la Índia, que comercialitza a Andorra, on fan la torrefacció diàriament.

Equip de Cafè La Brasilera
Foto: Importudel

Importudel proposa diferents gammes de cafè, que s’adrecen a diversos perfils de client. Cada tipus de cafè presenta una aroma, un cos i contingut de cafeïna diferent. El que més es ven a Andorra, és el cafè denominat “gourmet”. El seu perfil aromàtic és xocolata negra i fruits secs, amb molt cos, i amb un contingut mig en cafeïna. Al client li agrada habitualment aquest cafè perquè és dolç i deixa un bon gust al paladar.

Fàbrica de Cafè la brasilera
Foto: Importudel
El cafè, com més tasses, millor

Resulta que la beguda que conté les majors quantitats de la droga psicoactiva legal més consumida del món és excel·lent per a la salut. Segons els investigadors de l’NCI -Instituto Nacional del Càncer dels Estats Units-, vuit tasses o més redueixen estadísticament la mortalitat de malalties cardiovasculars, el càncer o l’ictus. Parlem de cafè pur i dur, sol, sense sucre. El cafè és millor que el te vermell, el verd o el blanc, considerats popularment com més saludables. Els analistes van observar que els que menys cafè ingerien tenien una major mortalitat en gairebé tots els casos.

Cafè la brasilera
Foto: Importudel