Nectarvi porta a Andorra els vins de la terra i del mar

L’empresa andorrana Nectarvi importa els vins més especials vinguts tant de la terra com de mar endins. El Celler Crusoe Treasure i el Parés Baltà en són dos bons exemples.

nectarvi crusoe treasureEl Celler Crusoe Treasure està situat a la badia de Plentzia, a Biscaia. És un projecte únic que parteix de les diferents ampolles de vi trobades en cellers de vaixells naufragats. Amb base en aquestes experiències, van fer una investigació des de fa més de quatre anys on s’analitzen factors com temperatura, llum, pressió i gravetat que proporcionen característiques sensorials úniques als seus vins.

Crusoe treasure vi del marTots els productes atresorats al Laboratori Submarí d’Envelliment de Begudes (LSEB) són numerats i pertanyen a sèries limitades. Pel que fa al període de atresorament submarí és proper a l’any durant el qual les botes i ampolles es conserven a 20 metres de profunditat a resguard dels temporals, gronxats per les onades a les fosques aigües del mar i envoltats de vida marina.

En aquestes condicions, els vins presenten una major intensitat de color i més brillantor, major complexitat i concentració aromàtica, major volum i frescor, així com un gran equilibri.

Vinyes pares balta nectarviPel que fa als vins de les bodegues Parés Baltà, amb les bodegues a Pacs del Penedès, fan uns vins excel·lents, fidels a la tradició encetada el 1790 per la família Parés Baltà. Als anys 70, Joan Cusiné va comprar aquestes bodegues i els va donar un nou impuls. Avui, les noves generacions fan el vi sota la batuta de la Mª Elena i la Marta, que es van casar amb els fills d’en Joan Cusiné i Mª Àngels Carol.

Pares balta vi nectarviAvui, totes les dones de la família tenen el seu vi amb una personalitat diferent. Són bodegues familiars, que fan vins amb raïms de les seves cinc finques, amb un gran mosaic de sòls i microclimes; les vinyes estan plantades entre els 170 i els 750 metres d’alçada, la qual cosa dona una personalitat remarcable a tots i cadascun dels seus vins.