Kao Soldeu, fent país a través de la cuina

La temporada d’hivern ja està en curs i els fogons comencen a escalfar per a rebre visitants i comensals, tant d’Andorra com d’altres racons del món. Kao Soldeu, el pop-up restaurant del Park Piolets Mountain Hotel & Spa, no es queda enrere i, de la mà del xef Josep Maria Kao, convergiran les cultures andorranes i xineses una vegada més.

Foto: Kao Soldeu

Desembre i gener són uns dels nostres mesos favorits, no només per la possibilitat de gaudir de moments especials amb els nostres éssers estimats, sinó també perquè els hotels i restaurants del nostre país obren les seves portes per a apropar-nos als millors sabors de la temporada d’hivern. Com ja ens ha acostumat, des de l’any passat, quan es va inaugurar oficialment, el Kao Soldeu aposta per l’essència xinesa adaptada a la identitat de les muntanyes andorranes.

Plats de Kao SoldeuPer a Josep Maria Kao, el xef a càrrec de conduir exitosament el projecte Kao Soldeu, la innovació és un dels pilars fonamentals per a mantenir viu l’interès dels comensals, que ara podran degustar nous dim sum, entre els quals destaquen varietats farcides de caldo, bou o una acurada mescla de verdures, tant xineses com del país, així com diferents tipus de pastes. La sensibilització pels clients celíacs, vegetarians i vegans, s’ha convertit en una regla que l’equip Kao Soldeu té en molt alta consideració, ja que vol que cada persona sigui capaç de gaudir al màxim de la gastronomia oriental.

“Hem introduït una nova poma caramel·litzada, unes postres molt típiques de la Xina, però que no es troben gairebé a cap restaurant xinès d’Europa”, explica el xef Kao, que a banda de variar les mides de les pomes, segueix un procés més innovador i revolucionari. En lloc de caramel·litzar les pomes amb aigua i gel, s’utilitzen aigua i gel sec, quin efecte de sublimació aporta una atmosfera excepcional al showcooking que proposa el restaurant. “És un plat a l’estil Harry Potter”, emfatitza el xef.

Sala del Kao SoldeuSi bé el Kao Soldeu ha aconseguit posicionar-se com un dels establiments per excel·lència  a Andorra, Josep Maria Kao i el seu equip continuen apostant per una filosofia de sinergia i intercanvi que els permeti “fer país”, malgrat que la residència del xef és a la ciutat de Barcelona. “A vegades resulta pesat traslladar-me d’una ciutat a l’altra, però quan veig que la gent del país és tan agraïda, fa que el viatge valgui la pena”, confessa el professional culinari, qui també admet que molt bona part del seu èxit és deu al grandíssim suport que li dona la seva família, ja que les seves filles, Nayan, Meilan i Yenlin; la seva dona, Mercedes Santin, i el seu gendre, Nathan Minguell, regenten exitosament els restaurants Shanghai, Kao Dim Sum i Mr. Kao, així com el concepte Kao Street. Al Grup Kao, les dones tenen un rol protagonista que resulta inqüestionable.

Kao Soldeu, en col·laboració directa amb el Park Piolets Mountain Hotel & Spa, ha dut a terme diverses presentacions culinàries en el marc de la 25a Temporada de Música i Dansa de MoraBanc, i també al Poblet de Nadal d’Andorra la Vella. Enguany, el grup gastronòmic no descarta donar continuïtat a aquestes activitats que enforteixen els lligams entre Andorra i la Xina.